Edebiyatçılar Buluştu

İlimizdeki şair, yazar, halk ozanı, tarihçi, akademisyen ve gazetecilerin bir araya geldiği etkinlik Piri Reis Kültür Sitesi küçük salonda yapıldı.

Edebiyatçılar Buluştu
İlesam Karaman İl temsilciliği tarafından tertiplenen "Karaman Türk Dili Edebiyatçılar Buluşması"na çok sayıda edebiyatçı, şair yazar, araştırmacı ve gazeteciler katıldı. Açılış konuşmasını il temsilcisi Hikmet Elitaş’ın yaptığı etkinliğe İlesamın faaliyetlerinden bahsederek kültür ve sanatsal çalışmaların desteklenmesi gerektiğini belirterek toplantının düzenlenme amacını anlattı.
Şair yazar aynı zamanda İLESAM il Denetim Kurulu Üyesi İbrahim Şaşma’nın sunumunu yaptığı etkinlikte, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi akademisyeni Mestan Karabacak, Gazeteci yazarlar O.Nuri Kocak, Hasan Özünal ile roman yazarları Ahmet Küçükkerniç ve Hüseyin Üçbaş edebi sohbette bulunurlarken yine gazeteci Yasemin Küçükcicibıyık ve Kemal Arabacı ile Karamanlı şairler şiirlerinden örnekler sundular.  Gazeteci yazar Adem Kocatürk’te yayınlanan kitabından paragraflar sundu.
Toplantıya Karaman eski belediye başkanlarından Ali Kantürk’te Bekir Sıtkı Erdoğan’ın Karaman isimli şiiriyle renk katarken, Ayvalık’ta bulunan yazar Hasan Baran telefonla katıldı.
Toplantı Ali Aksoy, İ.Hakkı Keçeci, Abdullah Doğan ve Yaşar Ayten gibi mahalli sanatçı ve halk ozanlarının sazları eşliğinde seslendirilen türkülerle son buldu.



 

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284