Ekoturizm Eylem Plani Proje Çalismalari Basladi

Orman ve Su Isleri Bakanligi 8. Bölge Müdürlügü Konya Sube Müdürlügü, Mevlana Kalkinma Ajansi Teknik Destek Hibe Programi kapsaminda, “TR52–12-TD02/008 Karaman Turizminin Çesitlendirilmesine Yönelik Eko Turizm Eylem Plani” projesinin tanitim toplantisi gerçeklestirildi.

Ekoturizm Eylem Plani Proje Çalismalari Basladi

Orman Isletme Müdürlügü’nde gerçeklestirilen toplantiya Orman ve Su Isleri Müdürü Nazmi Kaplan, Orman Isletme Müdürü Ismail Çelik, Mevlana Kalkinma Ajansi uzmanlari, Europa Danismanlik Genel Müdürü ve Proje Koordinatörü Murat Gümüs, Ekoturizm uzmani Doç. Dr. Mete Sezgin ile ilgili kurumlarin temsilcileri katildi.
Toplantinin açilis konusmasini yapan Orman ve Su Isleri Müdürü Nazmi Kaplan, “Orman ve Su Isleri Karaman Sube Müdürlügü olarak, bitki ve hayvan türleri ile çevre degerlerinin korunarak gelecek nesillere aktarilmasi için bütün gayretimizle çalismaktayiz. Ancak biyolojik çesitliligimizin ve kültürel varliklarimizin korunarak gelecek kusaklara aktarilmasinda devletin oldugu kadar, sivil toplum kuruluslarina ve bireylere de büyük sorumluluklar düsmektedir. Bu baglamda ilimizin dogal ve kültür varliklarini korumak ve gelecek kusaklara aktarabilmesi için Orman ve Su Isleri Bakanimiz Sayin Prof. Dr. Veysel Eroglu’nun sifai talimatlari ile ilimizin eko turizm potansiyelinin tespiti için Vali Yardimcimiz Ferhat Burakgazi baskanliginda 14 Mayis 2012 tarihinde Valilik toplanti salonunda bir toplanti yapilmis. Bu toplantida Ilimizin eko turizm potansiyelinin ve diger eko turizm alanlarinin belirlenmesi, Il eko turizm yönetim plani hazirlik çalismalarinin yapilmasi için “Il Eko turizm Potansiyeli Tespit Komisyonu” olusturulmus olup, bu komisyon çalismalarina devam etmektedir. Orman ve Su Isleri Karaman Sube Müdürlügümüzce, bu projeye altlik olusturacak nitelikte olan “Karaman Turizminin Çesitlendirilmesine Yönelik Ekoturizm Eylem Plani” projesi Sube Müdürlügümüzce hazirlanarak Mevlana Kalkinma Ajansi Teknik Destek Programindan destek almak üzere Mevlana Kalkinma Ajansina sunulmus ve teknik destek almaya hak kazanmis olup, 8 Ekim 2012 tarihinde sube müdürlügümüz, Mevlana Kalkinma Ajansi ve Europa Danismanlik sirketi arasinda sözlesme imzalanmistir. Bu projenin süresi 1 aydir. Bugün buradaki toplantimizda Mevlana Kalkinma Ajansi Teknik Destek Programi kapsaminda teknik destek almaya hak kazanan, “Karaman Turizminin Çesitlendirilmesine Yönelik Ekoturizm Eylem Plani” projesi kapsaminda “Karamandaki ekoturizim faaliyetlerine yönelik eylem plani çalismasini yapmak, ekoturizm degerlerini ve stratejilerini tartisarak ilgili Kamu Kurum ve Kuruluslari ile Sivil Toplum Kuruluslarimizin görüs ve önerilerini alarak Karaman’in ekoturizm degerlerini içeren eylem plani haritasina son seklini vermek üzere toplanmis bulunmaktayiz. Bu projenin ilimiz ve ülkemiz turizminin gelisimine katki saglamasi ümidiyle, tekrar bu toplantiya katilimizdan dolayi hepinize tekrar sükranlarimi sunuyorum” dedi.
Daha sonra Europa Danismanlik Genel Müdürü ve Proje Koordinatörü Murat Gümüs’de, “Burada biz rekabetçiligin, Konya’da, Karaman’da gelistirilmesini istiyoruz. Insan kaynaklari potansiyelinin gelistirilmesini istihdamin artirilmasini, dogal kaynaklarin sürdürülebilirliginin saglanmasini istiyoruz. Bunun yaninda da bölgenin cazibesinin artirilmasini istiyoruz. Bu projede bölgenin cazibenin artirilmasini saglayacak. Bunlari yaparken de turizm altyapisini gelistirmek zorundayiz. Bunun yaninda turizmin çesitlendirilmesini saglamak durumundayiz. Degisik kültürel, tarihi degerlerimizin de korunmasi gerekiyor” dedi.
Doç. Dr. Mete Sezgin’de projenin ana basliklarinin anlatildigi bir sunum gerçeklestirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284