El Becerilerini Sergiledikleri Sergi Tam Not Aldı

Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nce danışanları tarafından hazırlanan çalışmaların yer aldığı resim ve el sanatları sergisi açıldı.

El Becerilerini Sergiledikleri Sergi Tam Not Aldı

Toplumdan kopan kişilerin yeniden özgüvenlerini arttırarak toplumda onlara karşı olan önyargıyı kırmak amacıyla bu tür faaliyetlerin önem kazandığını ifade eden Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Betül Demirel Döngel “Psikiyatrik hastalara yönelik toplumdaki etiketlemenin önüne geçmek ve farkındalık oluşturmak, kronik ruhsal hastalıkların tedavisinde sosyal rehabilitasyon programları kapsamında bu tür çalışmaların düzenlendiğini” söyledi.
200 hastanın tedavi olduğu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sergi açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan ise “Ağır ruhsal hastalığı nedeniyle toplumdan kopan hastaların yeniden topluma kazandırılması için çalışmaktayız. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’mizde tedavi gören danışanlarımızın yaptığı çalışmaların tedavilerinde olumlu etkisi olduğunu görüyoruz. Bizim için önemli olan bu etkinlikler sayesinde onları topluma kazandırabilmek. Danışanlarımız birbirinden güzel el sanatları çalışmaları gerçekleştirmiş. Sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin Taş Binada vatandaşların beğenisine sunulan serginin açılış törenine Vali Fahri Meral ve eşi, Zehra Meral, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan, Başhekim Dr.Osman Açıkgöz, kurum müdürleri, sağlık yöneticileri, personeller ve vatandaşlar katıldı. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Danışanlarının hazırlamış olduğu pastel boya, seramik, kâğıt çiçek yapımı, progaravur, ahşap boyama, halı dokuma, polyester boyama, vitray çalışması, geri dönüşüm ve yağlı boya çalışmalarından oluşan ürünler, sergiyi gezenler tarafından tam not aldı.
Sergi 15 Şubat 2019 Cuma gününe kadar ilimiz belediyesine ait Taş Bina’da gezilebilecek. 


 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2019, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284