Emitt Fuarinda Karaman Ve Konya Bölgenin Havasini En Iyi Yansitan Stant Ödülü Aldi

Dillerin ve dinlerin hosgörü içinde yasadigi ve hemen hemen her çagin medeniyetini yansitan, kültür ve inanç turizmi açisindan büyük degerlere sahip olan ilimizin, Ulusal ve Uluslararasi arenada tanitiminin yapilmasi için dünyanin en büyük 5. Fuari olan, 65 ülkenin, illerin büyük bir bölümünün Türkiye’nin her tarafindan yüzlerce belde katilimcisinin ve 4600 katilimcinin yer aldigi, geçen yil 52.800 yerli ve yabanci turizm profesyoneli tarafindan ziyaret edilen 9–12 Subat 2012 tarihleri arasinda Istanbul Beylikdüzü’nde bu yil 16. düzenlenen EMITT 2012 Fuarina (Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari) Karaman 16 yildir devam eden bu etkinlikte ilk kez temsil edildi.

Emitt Fuarinda Karaman Ve Konya Bölgenin Havasini En Iyi Yansitan Stant Ödülü Aldi
Mevlana Kalkinma Ajansi destekleri ile Karaman Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ile Konya Il Kültür ve Turizm Müdürlügünün ortaklasa 250 m2 alani kendi bölümlerinde illerini en güzel sekilde temsil ettiler. MEVKA tarafindan Karaman ve Konya illerine tahsis edilen Stant ödül aldi. EMITT tarafindan verilen ödül Bölgenin Havasini En Iyi Yansitan Stant ödüllüne layik görüldü.
Fuarin en yogun ilgi gören stantlarindan bir tanesi olan ve Vali Yardimcisi Ferhat Burakgazi, Il Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta ile personeli ve Anadolu Kalkinma Degisim ve Gelisim Dernegi üyeleri tarafindan temsil edildi. Karaman’in degerleri olan bulguru, elmasi, çikolatasi ve bisküvisi gelen ziyaretçilere dagitilarak tanitimlari gerçeklestirildi.
Ayrica tanitim filmleri, brosürleri ve Karamanoglu Mehmet Bey'in Fermani bütün ziyaretçilere hediye olarak verildi. TRT, KONTV ve Kanal a TV gibi birçok ulusal ve yerel kanallarda Karaman tanitildi ve röportajlar yapildi. Karaman Türküleri ise Istanbul'da yasayan hemserimiz degerli sanatçimiz Eda Oprukcu tarafindan söylendi ve yogun ilgi gördü. Birçok Televizyon kanali tarafindan ilgi gören Karaman Standi için çekim tarihleri belirlendi ve bu kanallarin çogu ilkbahar aylarindan itibaren çekim yapmak için ilimize gelecekler. Turizm operatörleri ile yapilan görüsmelerde ise ilimiz adina sevindirici baglantilar yapildi. Özellikle Avusturya, Polonya, Bulgaristan ve Yunanistan Tur operatörleri ile yapilan görüsmelerde bu ülkelerden Turist gelmesi bekleniyor.
Il Kültür ve Turizm Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Fuara katilmamiza ve ilimizi tanitma firsati veren basta Valimiz Süleyman Kahraman’a, Mevlana Kalkinma Ajansina, Il Özel Idaresi Genel Sekreterligine, Istanbul Karamanlilar Vakfina ve kiymetli Baskani Suat Sözer'e, Standimiza hareket katan ve Pilav ikramlari ile Karamanin tanitimina büyük katki saglayan Duru Bulgur sahipleri Ihsan Duru ve Emin Duru'ya ve çalisanlarina, Karaman’in lezzet ürünlerini ziyaretçilerimizle bulusturma imkani veren BIFA, KARSA, BISKOT ve SARAY HOLDING’e, Türkiye’nin en lezzetli elmasini ikram etmemize vesile olan Mehmet YILDIZBAS ile Mustafa YILDIZBAS’a, HOKAV Yönetim Kurulu üyesi Erdogan YÜCE’ye ve degerli üyelerine ve Standimizi ziyarete gelen gurbetdeki Karamanlilara, yabanci ve yerli konuklarimiza en içten tesekkürlerimizi arz ederiz” dendi.
Ilimizin Ulusal ve Uluslararasi arenada tanitiminin yapilabilmesi için, 09–12 Subat 2012 tarihleri arasinda 16. Istanbul Beylikdüzü’nde düzenlenen EMITT 2012 (Uluslararasi Dogu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarinda) Standimizi ziyaret eden bazi misafirlerimizin listesi;
MÜSTESAR
Özgür ÖZASLAN –Kültür ve Turizm Bakanligi Müstesari
VALILER
1-Mustafa BÜYÜK – Sakarya Valisi
2-Celalettin CERRAH – Osmaniye Valisi
KAYMAKAMLAR
1-Sükrü GÖRÜCÜ – Sile Kaymakami
2- Ahmet OKUR – Maltepe Kaymakami
BASIN
1-      TRT Adim Adim Anadolu Yapimcisi –Mevlüt SAHBAZ, Yönetmen – Hüdayi YILMAZKAN
2-      Kanal A TV. Gezelim Tozalim Program Yapimcisi Gafur UZUNER
3-      KON TV.
4-      Edirne TV.
BELEDIYE BASKANLARI
1-      Mustafa AK – Keçiören Belediye Baskani
DIGER
1- Nedim AGBI - Suriçi Grubu Platformu Baskani
2-Ihsan DURU –Duru Bulgur
3- IKEV Baskani – Suat SÖZER
4- Hokav Yönetim Kurulu Üyesi - Erdogan YÜCE
5- Istanbul Taskaleliler Dernek Baskani – Hüseyin EROGLU

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284