Ermenek Kültür Ve Turizm Çalıştayı Yapıldı

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Ermenek Belediyesi tarafından Selçuklu Otel’de düzenlenen ve Ermenek’te turizm sektörünün ileri seviyelere getirilmesi noktasında yapılması gerekenlerin ele alındığı 1. Ermenek Kültür ve Turizm Çalıştayı’na katılım sağladı.

Ermenek Kültür Ve Turizm Çalıştayı Yapıldı
2 gün süren çalıştayın ilk gününde Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen ve Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör, katılımcılara Ermenek ilçesinin tarihi, kültürel ve doğal turistik alanları hakkında sunumlar eşliğinde bilgiler verdi. İki gün süren çalıştay sırasında Tol medrese, Ulu camii, Elektrik santrali ve Turkuaz mesire alanları tanıtılarak katılımcılara yönelik olarak tekne gezisi de gerçekleştirildi.
Çalıştayda yaptığı sunum eşliğinde bölgedeki turizmin canlandırılması adına MEVKA olarak yaptıkları çalışmalar ve turizm konusunda bölgeye verdikleri destekler hakkında bilgiler veren Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, “Ajans olarak bölgemizde turizmin geliştirilmesi, bölge kırsalında alternatif gelir kaynakları oluşturulması ve turizm potansiyellerinin kullanılması amacıyla kurulduğumuz günden bugüne kadar pek çok projeye destek verdik. Teknik Destekler, Doğrudan Faaliyet Desteği, Mali Destek ve Güdümlü Proje Destekleri başlıklarında Karaman ve ilçelerine yönelik olarak verdiğimiz bu desteklerle 13 Milyon TL’nin üzerinde bir yatırımın harekete geçirilmesini sağlayarak bölgenin turizm alanında cazibe merkezi haline gelmesini amaçladık. Ayrıca bölgedeki turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, tesis ve konaklama ihtiyaçlarının karşılanması ve turizm sektöründe çalışanların bilinçlendirilmesi her zaman önceliklerimiz arasında yer aldı. Bölgedeki turizm faaliyetlerinin çeşitliliğinin sağlanması amacına yönelik olarak ajansımıza sunulan su sporları, doğa, inanç, kongre ve fuar, mağaracılık, kültür ve gastronomi turizmi projelerine destek vererek bölgenin turizm alanında rekabetçiliğinin artmasına katkı sağlamaya gayret gösterdik. Yine Ermenek turizmi için büyük önem taşıyan ve Ermenek Belediyesi tarafından ajansımıza 2015 Güdümlü Proje Desteği kapsamında sunulan “Taşeli Bölgesi Su Sporları ve Doğa Turizmi Projesi” desteklenmiştir. Bu proje ile Taşeli Bölgesi’nin mevcut turizm potansiyelinin değerlendirilmesine katkıda bulunmak, alternatif turizm ürünlerinin geliştirilmesini sağlayarak turizm çeşitlendirmesini sağlamak, bölgenin turizme kazandırılmasıyla seyahat acentelerinin yol güzergâhı üzerinde bir konaklama merkezi haline getirmek, bölgedeki yatak kapasitesini ve ortalama konaklama süresini artırmak ana hedefimiz oldu. Projenin tam olarak hayata geçirilmesiyle birlikte Ermenek'te 4 adet geleneksel in evi yapılması, ilçedeki yatak kapasitesi arttırılması, Turkuaz Gölü kenarında 1 adet yarı olimpik yüzer yüzme havuzu, 1 adet çocuk havuzu ve 33 adet güneşlenme alanı yapılması, Turkuaz Gölü'nde kullanılmak üzere 7 adet tekne alınması ve bu sayede Turkuaz Gölü turizme kazandırılarak, ilçe yeni bir turizm destinasyonu olarak kendini kanıtlaması planlanmaktadır. Ermenek Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen bu çalıştayın da bölge turizmini canlandırması adına yapılacak yeni çalışmalara ışık tutmasını, yerel ve bölgesel dinamikleri harekete geçirmesini temenni ediyor, MEVKA olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da turizm sektörüne olan desteğimizin süreceğini ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Çalıştayın sonuç kısmında ise Ermenek turizminin geliştirilmesi için ele alınan konuların çalıştaya katılan akademisyenler tarafından önümüzdeki günlerde bir rapor haline getirilerek kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284