Fotoğraf Sanatçısı Feyzullah Tunç,  EFIAP Ünvanına Layık Görüldü

Karamanlı fotoğraf sanatçısı Feyzullah Tunç, FIAP’ın 2016 yılında EFIAP ünvanı alan fotoğraf sanatçıları listesinde yer aldı. Fotoğraf çekmeye 2012 yılında amatörce başlayan Feyzullah Tunç, geçen zaman zarfında Karaman’da pek çok ilklerin öncüsü oldu.

Fotoğraf Sanatçısı Feyzullah Tunç,  EFIAP Ünvanına Layık Görüldü

Kısa adı FIAP olan Uluslar arası Fotoğraf Sanatı Federasyonunca uluslararası fotoğraf yarışmalarına katılım ve alınan derece durumuna göre verilen “Excellence (Mükemmellik) FIAP” (EFIAP) ünvanı; mükemmel bir tekniğinin olmasının yanı sıra pek çok eseri ile FIAP patronajlı bir çok uluslararası yarışmaya kabul edilmiş olan fotoğraf sanatçılarına verilir.  EFIAP ünvanına sahip olabilmek için sanatçı, AFIAP ünvanına sahip olmalıdır. Bu ünvana başvuru, AFIAP ünvanı alındıktan bir yıl sonra yapılabilir . En az 15 (onbeş) farklı ülkede FIAP patronajlı en az 30 (otuz) uluslararası yarışmada sergileme/ödül almış olmalıdır. FIAP patronajlı uluslararası yarışmalarda en az 50 (elli) farklı eseri ile en az 150 (yüzelli) kez sergileme/ödül almış olması gerekmektedir. Şartların hepsini yerine getiren Tunç, Türkiye’nin sayılı fotoğraf sanatçıları arasında yer aldı.

Karaman Fotoğraf Sanatı Derneği kurucuları arasında yer alan Tunç, daha sonraki süreçte ayrılarak, çalışmalarını arkadaşlarıyla beraber oluşturdukları Larende Fotoğraf Topluluğu çatısı altında sürdürmektedirler. Halen yeni bir fotoğraf derneği çalışmaları olduğunu belirten sanatçı 2013 yılında ilimizde “Hayat Sineması”  ve 2015 yılında da Larende Fotoğraf Topluluğu üyeleri ile birlikte “Memlekete Sevda” isimli iki karma sergide yer aldı. Çeşitli proje çalışmaları da bulunan sanatçı “Karaman Tanıtım Platformu” (www.kartap.org), ve Karaman Belediyesinin kültür hizmeti İmaret Dergisinde de fotoğrafları yayınlanmaktadır. Ayrıca fotoğrafla ilgili olarak pek çok yerel ve ulusal dergi, gazete ve platformda fotoğrafları ile röportajları yayınlanmış, pek çok fotoğraf söyleşisine katılmıştır. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü mezunu olan Tunç, Sille Sanat Sarayı üyesi olup, UPI (Uluslar arası Fotoğrafçılar Birliği)’ nin Crown 2 sertifikasına da sahiptir.  Sureti Alem Fotoğraf ve Sinema Derneği üyeliğinin yanı sıra, Anadolu Selçuklu Fotoğraf derneği (ASFOD) onursal üyesidir. Bir Karaman sevdalısı olduğunu belirten Feyzullah Tunç çalışmalarının aynı disiplinle devam edeceğini, bu ünvanın da motivasyonuna katkı sağlayacağını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284