Gençlik Merkezileri Arası Kültür Ve Sanat Yarışma Başvuruları Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, Türkiye’nin 81 ilindeki Gençlik Merkezlerine üye olan gençlerin katılabileceği Tiyatro, Türk Müziği ve Şiir Okuma yarışmaları başvuruları başladı.

Gençlik Merkezileri Arası Kültür Ve Sanat Yarışma Başvuruları Başladı

Milli duygularımızı ve kültürümüzü en iyi şekilde anlatan Türk Müziği, Tiyatro ve Şiir’in yaşatılması, gençlerimiz arasında yaygınlaşmasının sağlanması, benimsenmesi ve gençlerin serbest zamanlarının değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları başvuruları başladı.
Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından gerçekleştirilecek yarışmaların il birinciliği aşamaları Şiir kategorisinde 25 Şubat, Tiyatro kategorisinde 04 Mart ve Türk Müziği kategorisinde 05 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Grup Yarışmaları; Mart, Nisan aylarında, Türkiye Finali ise Mayıs ayında olacaktır.
Bin yıllık kültürümüzün ayrılmaz parçası olan Türk Müziği, Şiir ve Tiyatronun gençlerimizce benimsenmesi, yaşatılması ve değerlerimizin sahneye taşınması amacıyla hayata geçirilen projelere ilişkin gerekli bilgileri Karaman Gençlik Merkezi’nden öğrenebilirsiniz.
Adres: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şehit Adnan Ateş Caddesi No:40 (Yunuskent Spor Sahası Karşısı) – Karaman Gençlik Merkezi
Tel: (0338) 213 1611
Yarışma Kategorilerine İlişkin Bilgiler:
Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışmaları;
1) 18 – 21 (1999 yılı doğumlular ve 1996 yılı doğumlular),
2) 22 – 29 (1997 yılı doğumlular ve 1988 yılı doğumlular), kategorilerinde; Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Geleneksel Türk Müziği dallarında, ‘Bayan Solo Ses/Erkek Solo Ses ve Solo Çalgı dallarında düzenlenecektir.
Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışmalarına gençlik merkezlerine üye 14-24 (14’ünden gün almış, 24’ünü tamamlamamış) yaş aralığındaki tüm gençler başvurabilirler.
Yarışma Kategorileri
Sadece ‘Vatan Sevgisi’ temalı şiir okumalarının sahneleneceği Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışmaları; 14-17 ve 18-24 yaş gruplarında bay/bayan olmak üzere 4 farklı kategoride gerçekleştirilecektir.
Gençlik Merkezleri Arası Tiyatro Yarışmalarına gençlik merkezlerine üye 14-29 yaş Aralığındaki(2003 ile 1988 yılları arası) tüm gençler, ekipleriyle başvurabilirler.
Yarışma Kategorileri
Tiyatro yarışmaları değerler eğitimi konularında;(Sevgi, Saygı, Sorumluluk, Adalet, Yardım Severlik, Doğruluk, Dürüstlük, Sabır, Üretkenlik, Güven, Hoşgörü, Alçakgönüllülük, Empati, Kanaatkârlık, Çalışkanlık, Ana-baba sevgisi, Vatan sevgisi)
Komedi (Güldürme)
Dram (Güldürerek düşündürme) türlerinde düzenlenecektir.
Yarışmalar;
a) İl birinciliği yarışması,
b) Grup birinciliği yarışması,
c) Türkiye finali yarışması, olarak 3 (üç) basamakta gerçekleştirilecektir.
Bu kapsamda;
a) İl birinciliği yarışması; İl düzenleme kurulları tarafından 2017 yılı Şubat ayında yapılır. Kategori birincileri, grup birinciliği yarışmasına katılmaya hak kazanır.
b) Grup birinciliği yarışması; Genel Müdürlükçe 2017 Mart, Nisan ve Mayıs aylarında düzenlenir. Birinci olanlar Mayıs ayında yapılacak Türkiye finali yarışmalarına katılmaya hak kazanır.
c) Türkiye finali yarışması; 2017 Mayıs ayı içerisinde Genel Müdürlükçe düzenlenir.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284