Görünen Medyanin Duyulmayan Çigligi Projesi Amacina Ulasti

Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar Iletisim Dernegi tarafindan hazirlanan ve Mevlana Kalkinma Ajansi’nin destegiyle hayata geçirilen “Görünen Medyanin Duyulmayan Çigligi” projesi sona erdi.

Görünen Medyanin Duyulmayan Çigligi Projesi Amacina Ulasti
Projenin tamamlanmasi nedeniyle Eredem Park'ta bir kapanis yemegi verildi. Yemege Vali Yardimcisi Latif MEmis, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Valilik Özel Kalem Müdürü Murat Zafer, MEVKA ve Karaman Kalkinma Stratejileri Gelistirme Merkezi idareci ve çalisanlari ile Karaman’da bulunan yerel ve ulusal medya kuruluslarinin temsilcileri katildi.
Karaman Yerel Radyo ve Televizyoncular Iletisim Dernegi Baskani Senem Yavuzaslan, programda yaptigi konusmada, Mevlana Kalkinma Ajansi (MEVKA) tarafindan desteklenen 'Görünen Medyanin Duyulmayan Çigligi' projesi ile çok degisik platformlarda hem Karaman'in tanittiklarini hem de yerel basinin problemlerini masaya yatirdiklarini söyledi.
Yavuzaslan, 10 aylik süreçte güzel bir ekip çalismasi ile Kayseri'den Izmir'e, Adana'dan Elazig'a kadar birçok yerde uydu üzerinden yayin yapan televizyonlarin programlarina katilarak Karaman'in her anlamda tanitimini yaptiklarini belirtti.
Yerel medyanin sorunlarinin genis çapli masaya yatirildigi projenin Türkiye'de ilk olduguna dikkat çeken Yavuzaslan, 2011 Eylül ayinda yapilan panel ve degisik programlarda sektörde tecrübeli birçok ismin deneyimlerini katilimcilara aktardiklarini belirtti.
Karaman disinda ilin tanitimi noktasinda da güzel bir çalisma yaptiklarini dile getiren Yavuzaslan, çalismanin, 'Konya-Karaman' algisini kirmada da önemli bir adim oldugunu ve kültürel anlamda önemli degerlere sahip bulunan Karaman'in Türk dilinin baskenti olmasi, 4 bin 500 yillik tarihi ve tarihi yerleri ile bu gibi çalismalara benzer projelere ihtiyaci oldugunu söyledi.
Ilde görev yapan basin mensuplarina yönelik degisik egitimler de verdiklerini hatirlatan Yavuzaslan 'Yerel Radyo ve Televizyon Sunucularina Diksiyon Egitimi' gibi programlarin disinda basin mensuplari ile Karaman'daki bürokrasiyi ve sivil toplum örgütü temsilcilerini bir araya getirdiklerini ifade etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284