“Görünen Medyanin Duyulmayan Çigligi” Projesinin Üçüncü Duragi Kanal 9 Oldu

22 Ocak 2010 tarihinde kurulan Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar Iletisim Dernegi tarafindan yürütülen “Görünen Medyanin Duyulmayan Çigligi” isimli projenin son faaliyetleri arasinda yer alan ve Karaman Ili’nin tanitiminin amaçlandigi faaliyetlerin üçüncü duragi Elazig Iline ait olan ve Istanbul’dan yayin yapan Kanal 9 oldu.

 “Görünen Medyanin Duyulmayan Çigligi” Projesinin Üçüncü Duragi Kanal 9 Oldu
06 Ocak 2012 tarihinde saat 15.00’de baslayan ve canli olarak ekranlara gelen “Karaman Ili Özel” programinda Program Yapimcisi ve Sunucusu Mukadder Yalniz’in konugu olan Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar Iletisim Dernegi üyelerini programda Istanbul Karamanlilar Egitim Vakfi Baskani Suat Sözer ile Baskan Yardimcisi Nuran Uyar yalniz birakmadi.
Kanal 9’un Küçükçekmece’de bulunan stüdyolarinda gerçeklestirilen programda konusan Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar Iletisim Dernegi üyeleri Mevlana Kalkinma Ajansi tarafindan finanse edilen Il Özel Idaresi, Il Milli Egitim Müdürlügü, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ortakligindan yürüttükleri “Görünen Medyanin Duyulmayan Çigligi” projesinin amaçlari, faaliyetlerinden bahsettiler.
Karaman’in elmasi, Karaman’in bisküvileri, Karaman’in bulguru, Karaman’in koyunu, Karaman’in helvasi gibi ürünlerin de sergilendigi programda “Karaman’in Koyunu Sonra Çikar Oyunu” hikâyesinin anlatiminin haricinde, Karaman’in issizlik sikintisinin olmadigi, asayis yönünden Türkiye ortalamasinda en yasanabilir iller arasinda ilklerde yer aldigi, yatirimlar konusunda Karaman Valiliginin yatirimcilari destekledigi gibi konulardan bahsedildi. Karamanoglu Mehmet Beyligi, Yunus Emre, Hz. Mevlana, Piri Reis gibi önemli isimlerinde Karaman’da oldugunun vurgulandigi programda Karaman Ilimize ait genel görüntülerin, lezzetlerin yer aldigi görüntülere yer verildi.
En kisa süre içerisinde Karaman Ilimize gelmek istediklerini belirten program yapimcisi ve sunucusu Mukadder Yalniz böylesine bir projenin hayata geçiriliyor olmasinin diger iller içinde örnek olabilecegini ifade etti. Yalniz program öncesi ve sonrasindaki konusmalarinda “Kar-kis demeden kilometrelerce yol kat ederek Karaman Ili’nin tanitimi için buralara kadar gelen Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar Iletisim Dernegi üyelerini bir kez daha tebrik ediyorum. Inanin bana Karaman Ili hakkinda daha da fazla bilgi sahibi olurken ayni zamanda Karaman Ilini merak eder hale geldim. Yapmis oldugumuz programlar arasinda “Karaman Ili Özel” programi bizleri heyecanlandiran bir program oldu. Kismet olursa önümüzdeki günlerde Istanbul’da bulunan Istanbul Karamanlilar Egitim Vakfi’ni da programlarimizda konuklariyla birlikte agirlamak isteriz. Bizlerden Kanal 9 Ailesi’nden de Karaman Ili’ne selam olsun.” ifadelerine yer verdi.
“Bir fincan kahvenin kirk yil hatiri olur” sözünden yola çikarak “Görünen Medyanin Duyulmayan Çigligi” projesi için dernek yönetimi tarafindan özel olarak hazirlatilan “Tarih ve Sanayi Sehri Karaman” kutulu fincan takimi program sonunda program yapimcisi ve sunucusu Mukadder Yalniz’a hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284