Hokav Kurulusunun 15. Yilini Özel Programla Kutlayacak

Hollanda’nin köklü ve en etkili sivil toplum örgütlerinden “Hollanda Karamanlilar Vakfi` kurulusunun 15. yilinda yapacaklari özel faaliyet programiyla gündeme geldi.

Hokav Kurulusunun 15. Yilini Özel Programla Kutlayacak

Konuyla ilgili yazili bir açiklamada bulunan Vakif Baskani Ugur Sen, içinde bulundugumuz 2014 yilinin “Hollanda Karamanlilar Vakfi"nin kurulusunun 15. yili olmasinin yaninda Türkiye ile Hollanda arasinda imzalanan Is Göçü Antlasmasinin 50.yili oldugunu da belirterek, bu yil içerisinde ileriye dönük ve eser olarak kalacak faaliyetlere daha fazla yer vereceklerini belirtti.
Baskan Sen, “Gücünü ve varlik sebebini sizlerden alan kurulusumuz Hollanda Karamanlilar Vakfi, Hollanda’da bulunan bir sivil toplum örgütü olarak bu yil kurulusumuzun 15.yilini kutlamaktayiz. Bu güne kadar Hollanda`da yasayan ve basta hemserilerimiz olmak üzere tüm insanlarimiza yönelik faaliyetlerde bulunduk. Bu çalismalarimiz esnasinda Türkiye`deki ihtiyaç sahiplerini de unutmadik. Defalarca memleketimizdeki engellilerimize gönderdigimiz araçlarin yaninda ihtiyaç sahibi 20 yi askin ögrencimize her ay karsiliksiz burs verdik ve hala da vermeye devam ediyoruz. Türkçemizle alakali projeler yürüttük. Bir Karamanli olan Yunus Emre’nin siirlerini Hollandaca olarak bir kitap halinde yayinladik ve ücretsiz dagittik. Sosyal ve kültürel çalismalarimizla, sölen ve spor turnuvalarimizla hemserilerimizin arasindaki birlik ve beraberlik ruhunu sürdürdük, dostluklari pekistirdik. Faaliyetlerimizle pek çok vakif ve dernege örnek olduk. Yazdiklarimiz, yaptigimiz çalismalarimizin sadece bir kaç tanesidir ve hizmetlerimiz artarak devam edecektir. Ancak su hususu da özellikle belirtmek isteriz ki; bu çalismalarimizda basta hemserilerimiz olmak üzere, gerek Hollanda`dan ve gerekse Türkiye`den tüm insanlarimizi yanimizda bulduk ve onlarin fedakarliklariyla bu günlere geldik. Bize güvenen ve bizi destekleyen herkese ayri ayri tesekkür ederiz. 2014 yili ayni zamanda Türkiye ve Hollanda arasindaki Is Göçü Antlasmasi’nin da 50.yilidir ve bu özel yila mahsus bir dizi özel faaliyetlerimiz olacaktir. Bu özel projelerimizi; 23 Mart 2014 Pazar günü Rotterdam Kocatepe Camii`nde saat 12.oo - 13.oo arasinda (ögle namazi öncesi) icra edilecek olan, Gurbette Kalanlar - Gurbette Ölenler adi altinda; Hatm-i Serif duasi ve Mevlid-i Serif kiraati ile baslatmis olacagiz. Devaminda da Vakfimiz tarafindan projeleri yapilmis olan "50. Yil Özel - 10 Adet Temel" projemizi tanitarak bu döneme özel ve kalici çalismalarimizi da resmen ilan etmis, hemserilerimize ve kamuoyuna duyurmus olacagiz” dedi.
Sen, 10 temel projeyi ise su sekilde siraladi:
1-Göçün 50. yilinda 50.000 fidan toprakla bulusuyor kampanyasiyla Karaman`da 50. Yil Hatira Ormani`nin kurulmasi,
2-Karaman Gar binasi önünde Gurbet Aniti - Gurbetçi Heykeli dikilmesi.
3-Göçün 50. Yili anisina hatira pul, para ve madalyon bastirilmasi.
4-Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ile birlikte Göç ve Gurbet Paneli’nin düzenlenmesi.
5–03 Agustos 2014 Pazar günü Karaman Gökçe Çamligi alaninda Gurbetçi Bulusmasi toplu piknik söleninin yapilmasi.
6–07 Agustos - 10 Agustos tarihleri arasinda Karaman`da gurbetçi ve yerli gençlerimiz arasinda futbol, yüzme ve çesitli spor müsabakalarinin düzenlenmesi.
7–09 Agustos 2014 Cumartesi günü aksami Karaman Kemal Kaynas Stadyumu`nda ünlü ses sanatçilarinin yaninda gurbetçi sanatçilarimizin da katilacagi 50.Yil Özel Konseri düzenlenmesi.
8-Hollandali fotograf sanatçilarinin eselerlerinden seçilen ve gurbetteki hayatimizi yansitan 50 x 2 = 100 adet büyük boy siyah beyaz fotograftan olusan serginin Karaman`da ziyarete açilmasi.
9- Karaman Müzesi`nde gurbetçilerle ilgili özel bir bölümün açilarak gurbet hayatimizin canlandirilmasi.
10- Il Milli Egitim Müdürlügü`nün katkilariyla; Karaman`daki orta dereceli okullar arasinda düzenlenecek olan Göç ve Gurbet ile alakali siir, makale ve hikâye yarismasinin tesviki ve ödüllerinin verilmesi seklinde olacaktir.
Bu faaliyetlerimiz henüz arastirma safhasinda olan bazi ek çalismalarla desteklenerek temel projeler daha da artirilabilecektir. Bunlarla birlikte, her yil oldugu gibi bu sene de; sosyal, kültürel ve ihtiyaç sahiplerine yardim programlarimiz aynen devam edecektir. Bu faaliyetlerimizi hep birlikte yapacagiz ve bu onuru hep birlikte paylasacagiz. Karamanli hemserilerimizin birlik ve beraberliklerini muhafaza ederek, hiç bir ayriliga, kirginliga ve darginliga meydan vermeden, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da kendi yegâne temsilcisi olan Hollanda Karamanlilar Vakfi`nin etrafinda kenetlenerek çalismalarimiza katki sunacaklarina eminiz. Bugüne kadar bizleri yalniz birakmayan ve hiç bir fedakârliktan kaçinmayan basta hemserilerimiz olmak üzere tüm yardimseverleri ve dostlarimizi sevgi ile selamlar saygilarimizi sunariz”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284