Hollanda’da Kilbasan Ve Çatak Gecesi

Karamanli hemserilerimizin yogun olarak yasandigi Hollanda’da hafta sonunda iki ayri dernegin etkinligi yapilacak.

Hollanda’da Kilbasan Ve Çatak Gecesi
Gurbetçi Kilbasanlilar’in ‘Birlik ve Beraberlik’ sloganiyla her yil düzenki olarak organize edilen gece, 17 Aralik Cumartesi günü Schiedam kentinde gerçeklesiyor.
Hollanda Kilbasanlilar Dernek Baskani Zekeriya Arslan programla ilgili olarak su açiklamalari yapti: “Türkiye’den geceye milletvekillerimizi ve belediye baskanimizi davet ettik. Her yil düzenli olarak gerçeklestirdigimiz dayanisma gecemizde ünlü sanatçi Bedia Akartürk’ün yanisira Mahmut Isik, Ali Orhan, Kasik Ekibi Karaman 70 sahne alacaklar. Gecemize bütün hemserilerimizi bekliyoruz” dedi.
Yine Hollanda’da kurulu bulunan ve gleneksel olarak her yil düzenlenen ‘Avrupa Çataklilar Söleni’ bu yil Hollanda’nin Den Haag (Lahey) kentinde 18 Aralik Pazar günü saat 14.00’de gerçeklestirilecek.
Hollanda Çataklilar Dernegi Baskani Mustafa Koçak sölen ile alakali su açiklamalarda bulundu “Ilk kez kapali bir salonda gerçeklestirecegimiz bu yilki programimizin çok yogun ve renkli geçecegini beklemekteyiz. Gecemizde, Türkiye’den sürpriz misafirler, Hollanda’nin en taninmis alternatif müzik grubu: Grup Kardelen, Karaman Kasik Ekibi, Türk tasavvuf müzigi, Anadolu Halk müzigi, Semazen gösterisi, Meddah gösterisi, Sürpriz bir Anadolu ozani. Bu sölenimizde basta Hollanda olmak üzere Almanya, Fransa, Belçika ve bütün Avrupa’da yasayan Çatak köylülerimizin yanisira diger vatandaslarimizi da aramizda görmekten büyük mutluluk duyacagiz” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284