İkranur’un “Mektup” Filmi İzleyenleri Duygulandırdı

Türkiye çapında bu yıl 5.si düzenlenen Türkiye Değer Ödülleri yarışmasında eser ödülü kategorisinde “Mektup” adlı kısa filmle yarışmaya katılan İmaret Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi İkranur Doğdu büyük bir başarıya imza attı ve filmi ile ilk 10 eser arasına girdi.

İkranur’un “Mektup” Filmi İzleyenleri Duygulandırdı
İmaret Ortaokulunda İkranur Doğdu ve ailesiyle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, çektikleri kısa film ile güzel bir başarı elde eden İkranur ile ailesini, İmaret Ortaokulu yöneticilerini ve öğretmenleri tebrik etti.
İkranur’un ailesiyle birlikte filmi izleyen İl Müdürü Asım Sultanoğlu ile İl Müftüsü Nuri Değirmenci ve öğretmenler filmi izlerken duygu dolu anlar yaşandı.
İkranur Doğdu’nun yaşantısı ile ilgili çekilen “Mektup” adlı kısa filmin konusu şöyle; İkranur ailesi ile birlikte Diyarbakır’da yaşamaktadır. Babası polis memuru, annesi sağlık çalışanı olan İkranur’un Diyarbakır’da terör olaylarının çıkmasıyla ailesinden ayrılmak zorunda kalmıştır. İkranur Karaman’da yaşayan anneannesinin yanına kardeşiyle birlikte gelmiş ve bir anda omzunda büyük bir sorumluluk olduğunu hissetmiştir.
Kardeşinin de sorumluluğunu almış olan İkranur aynı zamanda anne babasının özlemini çekmektedir. İknanur özlemini dindirmek için terör bölgesinde olan anne babasına mektup yazmaya karar verir. Mektubunda duygularını içten bir dille anlatan İkranur aynı zamanda terör mağduru olmuş çocukların da duygularına tercüman olmuştur.
Kısa filmin proje sorumluluğunu Durmuş Akbel alırken, filmin kameramanlığını İsmail Şakar, seslerini İshak Göktekin, montajını ise Halil İbrahim Aygündüz üstlendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284