Ispanyol Seyahat Acenteleri Karaman’a Hayran Kaldi!

Karaman’in turizm potansiyelini incelemek için Karaman’a gelen Ispanyol seyahat acentelerinin yetkilileri Karaman’a hayran kaldiklarini dile getirdi.

Ispanyol Seyahat Acenteleri Karaman’a Hayran Kaldi!

15 kisiden olusan Ispanyol seyahat acentesi yetkilileri Karaman’in turizm acenteleri ile bir toplantida bir araya geldikten sonra, tarihi ve turistik yerleri gezdi. Mevlana Kalkinma Ajansi, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ve TURSAB’in düzenledigi proje kapsaminda Karaman’a gelen Ispanyol seyahat acentesi yetkilileri, Karaman Kalesi, Çesmeli Kilise, Tartan Evi, Karadag’da bulunan Binbir Kilise, Madensehri ve Degle Örenyeri’nde temizlik çalismalari tamamlanan 31 ve 32 nolu kiliseler ile Taskale Manazan Magralari, Tahil Ambarlari ve Incesu Magarasi gibi tarihi ve turistik yerleri gezdi.
Düzenlenen gezide Karaman Il Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta Karaman’in turizm degerleri hakkinda bilgilendirmelerde bulundu. Özellikle Karaman’in geçmisine vurgu yapan Orta, Hiristiyanlik dini için büyük önem arz eden Bizans döneminden kalma Kilise kalintilari ve Aziz Paulos’un en önemli duraklarindan biri olarak kabul edilen Derbe’den söz etti.
Ispanyol seyahat acentesi yetkilileri, tarihi ve turistik yerlere yapilan gezilerin ardindan Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay, Karaman Il Kültür Turizm Müdürü Cengiz Orta, Mevlana Kalkinma Ajansi Karaman Yatirim Destek Ofisi Koordinatörü Turgut Yokus, Marka Kent Karaman Ekibi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ve Karaman’da faaliyet gösteren seyahat acenteleri ile aksam yemeginde bir araya geldi. Yemekte Karaman’in tarihi geçmisine atifta bulunan ve turistik önem tasiyan yerlerinden söz eden Karaman Valisi Murat Koca, acente yetkililerinden Karaman’a turlar düzenlemelerini istedi. Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ise Karaman’a gelecek olan acentelere her türlü kolayligin gösterilecegini taahhüt etti.
Toplantida Mevlana Kalkinma Ajansi Karaman Yatirim Destek Ofisi Koordinatörü Turgut Yokus “Tourism in Karaman” baslikli bir sunu gerçeklestirdi. Biz bir kamu kurulusuyuz. Sevgi, baris ve hosgörü ile sosyal, kültürel ve ekonomik degerlerin bütünlestigi bölgede kalkinmaya yön veren, öncü ve dinamik bir kurum olmak yolunda ilerliyoruz. Yerli ve yabanci turistler için ücretsiz hizmet veriyoruz. Bu kapsamda turizm sadece turizm degildir. Turizm kültürlerin kaynasmasi, ticaretin kolaylastirilmasi, kültürler arasi hosgörünün yerlesmesinde en önemli ekonomik aktivitedir” dedi.
Ispanyollar Karaman’in tarihi ve turizm degerlerine hayran kaldi
Sicak bir havada geçen toplantida Ispanyol yetkililerine Karaman turizmi hakkinda bilgilendirmelerde bulunan Marka Kent Marka Kent Karaman Ekibi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, Karaman’in bulundugu konuma dikkat çekti. Kapadokya’nin Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarindan biri olduguna deginen Çelik, buraya gelen turistlerin rahatlikla Konya ve oradan da Karaman’a gelebilecegini dile getirdi. Ispanyol seyahat acentelerinin Karaman’a gelmesinin büyük bir önem arz ettigini belirten Çelik, “Karaman Turizmi Dünyaya Açiliyor Projesi’ kapsaminda buraya gelen acente yetkililerine ve projeye verdikleri desteklerden ötürü Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Mevlana Kalkinma Ajansi ve Karaman Ticaret Odasi Baskani Mustafa Toktay’a tesekkür ediyorum. Bu Karaman turizminin dünyaya açilmasi için önemli bir ilk adimdir. Bundan sonra yapilacak olan çalismalarla Karaman turizmi hak ettigi yerlere gelecektir.” Seklinde konustu.
Oldukça verimli geçen toplanti ve gezilerin ardindan Ispanyol seyahat acentesi yetkilileri de Karaman’in tarihi ve turistik degerlerinden oldukça etkilendiklerini dile getirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284