İstanbul Karamanlılar Derneği Balkanlarda

Merkezi İstanbul’da bulunan Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Balkan topraklarında bulunan evladı Fatiha’n hemşerilerimizi ziyaret ettiler.

İstanbul Karamanlılar Derneği Balkanlarda
Bulgaristan’ın eski Cumada Silitre Ferhatlar köyü ile birlikte 25 belde ve köyü ziyaret eden dernek üyeleri Karaman’dan göç eden hemşerilerimizle buluştu.
Dernek Başkanı Rafet Akdaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Karaman’dan göç eden değerli hemşerilerimizi ziyaret etmenin onuru ve gururunu yaşadık. Hemşerilerimiz bizler akrabayız diye dolu dolu gözlerle bizlere sarıldılar. Yıllarca zulüm altında kalan bizlerden yıllarca geriden gelen yine oralarda çiftçilikle uğraşan koyun, kuzu, inek, dana tarımla tahılla uğraşan kosa ile ekin dirip patos çeken eli öpülesi analarımız amcalarımızla hasbihal etttik Kardeş derneğimiz Güneşli Balkan Türkleri Dernek Başkanı Özcan Sırmalı ve yönetim kuruluna bizlerde Başkan yardımcımız Mustafa Özkurt ile köy köy dolaşıp erzak dağıtımına refakat ettik. Belediye Başkanları, Müftü ile beraber köy muhtarları ve Karaman’dan bu topraklara göç eden analarımız, amcalarımız, bacılarımız ile bir arada olmanın onurunu yaşadık sanki kendimizi memleketimizdeki gibi hissedip gezdiğimiz yerlerde amcalarımız ve teyzelerimiz kullandıkları malzemelerin ve konuşmaları hiç farklılık yoktu çok memnun olup duygusal anlar yaşadık Karaman’dan görev verilip geldikleri Bulgaristan’da oralarda Ecdat yurtları burunlarında tüten Türkiye Karaman ve Konya ziyaretleri için Başkanlarımız, kendilerini balkanlardan alıp ziyaret yapmaları için söz verdiler  bizlerde misafirperverliği, ilgi ve alakaları için değerli dostlarımıza iki bölgede iftar ve 25 köy erzak dağıtımında emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284