Kadiköy Köprüsü Bakima Alindi

Mersin’in Mut ilçesini, Karaman`in Ermenek ilçesine baglayan Kadiköy Köprüsü bakima alindi. Daha önce köprü ayaklarindaki çökmeler nedeniyle ulasima kapatilan köprünün, bakim ve onarim çalismalarinin sürdürüldügü bildirildi.

Kadiköy Köprüsü Bakima Alindi
Pirinç Suyu Irmagi üzerinde kurulu bulunan ve Kadiköy sinirlari içerisinde 1943 yilinda insaa edilen ve Roma Dönemi'ne ait oldugu belirtilen Kadiköy Köprüsü'nde bir süre önce köprünün beton bölümündeki ayaklarinda yasanan çökme ve duvarlardaki yikilma nedeniyle yaya ve araç geçisine kapatilmisti. Uzmanlarin raporu dogrultusunda bakima alinan köprüdeki çalismalar da baslatildi.
Mut Kaymakami Mustafa Sahin, Kadiköy Köprüsü'nün ayaklarinin çökmesi sonucu yapilacak olan çalismalar hususunda Karayollari 5. Bölge Müdürlügü ekipleri ile birlikte köprüde incelemelerde bulundu. Kaymakam Sahin, burada yapmis oldugu açiklamasinda ise; vatandaslarin magdur olmamasi için geçici tali yolun çalismasi hususunda yetkili personele özverili bir sekilde çalisarak trafik akisinin saglanmasini istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284