Karaman Kalesi’nde Temizlik Ve Bilimsel Kazi Çalismasi Basladi

Karaman Kalesi’nde temizlik ve bilimsel kazi çalismasi Karaman Valisi Murat Koca’nin da katildigi bir törenle baslatildi.

 Karaman Kalesi’nde Temizlik Ve Bilimsel Kazi Çalismasi Basladi

Kale içerisinde kazi çalismalarinin baslatilmasi nedeniyle bir tören düzenlendi. Törene, Karaman Valisi Murat Koca’nin yani sira Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Orta ve daire müdürleri katildi.

Törende konusan Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Orta, yüzlerce yildir sehrin üzerinde heybetiyle duran Karaman Kalesi, 2010 yilinda Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan restorasyon programina alindigini ifade etti. Kale duvarlarinin yapim isine geçildigini ifade eden Orta, Karaman Kalesi hakkinda törene katilanlara bilgi verdi.
Vali Murat Koca’da yaptigi konusmada, "Eski eserler bize geçmis yillarda insanlarin düsünüs, yasam, inanç ve yetenekleri hakkinda bilgiler verirler. Geçmisi ögrenerek bugün anlamamiza yardimci olurlar. Ülkemiz topraklari bagrinda binlerce yildan beri yüzlerce medeniyete ev sahipligi yapmis zengin bir cografya üzerindedir. Bu zenginlikleri koruyarak bakimlarini yaparak gelecek nesillere saglam bir sekilde teslim etmek ise bizim en önemli görevlerimizden birisidir. Geçmisini bilmeyen ve anlamayan bir millet tarih sahnesinde hatalar yapmaya mahkum olur. Devletimiz son yillarda bu düsturla hareket ederek hem ülkemizde bulunan kültür varliklarini hem de ecdadimizin farkli ülke topraklarinda yer alan eserlerini tekrar ayaga kaldirmaya baslamistir" dedi.
Karaman’in bu hafta iki önemli çalismaya ev sahipligi yapacagini ifade eden Vali Koca, "Birincisi içinde bulundugumuz Karaman Kalesi, ikincisi ise Ekinözü köyünde bulunan Derbe Höyügündeki kazi çalismasidir" seklinde konustu.
Karaman Müzesi Müdürü Abdülbari Yildiz ise, Karaman Kalesi’nde yapilacak kazi çalismalari hakkinda törene katilanlara teknik bilgiler verdi. Yapilan konusmalarin ardindan Karaman Kalesi’nde temizlik ve bilimsek kazi çalismalari Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafindan kazma vurularak baslatildi. Çalismalarin 4 ay sürecegi bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284