Karaman Tanitim Portali Projesi Sona Erdi

Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan yapilan ve MEVKA tarafindan desteklenen Karaman Tanitim Portali projesinin kapanis kokteyli Valilik Toplanti Salonunda yapildi.

Karaman Tanitim Portali Projesi Sona Erdi

Toplantiya Vali Süleyman Kahraman, Garnizon Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, Adli Yargi Komisyon Baskani Mehmet Öztunç, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir ile çok sayida davetli katildi.
Toplantida konusan Vali Süleyman Kahraman, Karaman’in turizm potansiyelinin artirilabilmesi için nitelikli çalismalar yapilmasi gerektigine isaret ederek, “Bugün Karaman tanitim portali projesinin kapanis programi vesilesiyle bir araya geldik; ama bu program bir projenin sona ermesinden ziyade Karaman için yeni bir baslangiç anlamina geliyor. Karaman gelisen Türkiye'nin gelisen sehirlerinden biri. Gerek tarihî, gerek dogal, gerekse kültürel zenginligi ile birçok ile göre ciddi avantajlari olan bir sehir.  Ama bugüne kadar kendini çok da izah edememis, hep kendi dünyasinda yasamayi tercih etmis bir sehir. Biz istiyoruz ki Karaman'in sahip oldugu zenginliklerden herkesin haberi olsun... Bu Karaman'in hem kültürel hayati için hem de ekonomik hayati için önemli... Turizmde belli bir basarinin yakalanmasi için öncelikle Karaman'in turizm potansiyelinin ve stratejisinin belirlenmesi gerekiyor. Biz kamu yatirimlariyla ve tesvikleriyle turizmi canlandirmaya çalistigimiz gibi, sivil toplumu ve vatandaslarimizi da bu sürece dahil etmeye çalisiyoruz” dedi.
Karaman’in bu turizm haftasi kutlamalarina da ev sahipligi yapacagini belirten Vali Kahraman konusmasinda su ifadelere yer verdi. “Bu projemiz ile birlikte 25 farkli mekânin çekimi yapildi ve buralara ait bilgiler dört yabanci dile çevrildi, yine Karaman'i tanitan dökümanlar hazirlandi.  Bütün bu çalismalarin ilimiz için yeni baslangiçlara vesile olmasini diliyorum. Ayrica Karaman bu yil turizm haftasi kutlamalarina da ev sahipligi yapacak.  15–22 Nisan tarihleri arasinda Karaman'daki etkinliklere bürokrasiden sivil topluma kadar genis bir katilim bekliyoruz. Tabii bunun yaninda Karaman ilk olarak EMITT Fuari'na katildi ve burada turizm potansiyelini gelistirmeye yönelik çesitli görüsmeler yapildi. Bu kapsamda 1 Nisan tarihinden itibaren her hafta bir tur otobüsünün Karaman'a gelmesi bekleniyor.  Bu bir baslangiç, insallah bu artarak devam edecek diye ümit ediyorum. Karaman'i anlamak ve anlatmak zorundayiz. Bu kapsamda yenileme çalismalarimiz var. Yunus Emre Karaman açisindan büyük bir deger. Yunus Emre Camisi'nde ve Türbesi'nde devam eden yenileme çalismalari devam ediyor. Ilk ihale iptal edildi, ikinci etap ihalesi insallah bugünlerde yapilacak ve Ramazan ayina kadar çalismalar tamamlanmis olacak. Yine Binbir kilisemiz var. Geçtigimiz hafta ticaret odamiz tarafindan yapilan sempozyumda da ifade edildi. Binbir kilise Karaman'in turizmi açisindan mutlaka degerlendirilmesi gerekiyor. Biz hem akademik dünyanin bu konuda çalismalar yapmasina destek oluyoruz hem de bu bölgenin 2634 sayili turizm alani ilan edilmesi için çalisiyoruz. Insallah burada yer alan Madensehri köyümüz baska bir alana tasinacak. Bununla ilgili çalismalarda da son asamaya gelindi.”
Günümüz dünyasinda dünya ile iliski içinde olmak gerektigine dikkat çeken Vali KAHRAMAN Romanya ve Güney Kore gezilerini hatirlatarak, “Bir de dünya ile sicak iliskiler kurmak gerekiyor. Yurt disina giden herkes bunu bir vesile bilerek bu sehrin güzelliklerini anlatmali, insanlari Karaman'dan haberdar etmeli. Bir Güney Kore ziyaretimiz oldu. Yine daha önceki yillarda bir Romanya ziyaretimiz olmustu ve Romanya'dan buraya misafirlerimiz geldi. Sonuçta Romanya'nin Botasani sehri ile Karaman kardes sehir oldu. Bu gibi faaliyetlere önem ve öncelik vermeliyiz. Bu programin Karaman için yeni ufuklarin açilmasina vesile olmasini diliyor, projemize emegi geçen herkesi tebrik ediyorum. Karaman için sevgimizin ve gayretimizin daim olmasini dilerim.”dedi.
Program projeyi tanitan sunumun izlenmesi ve kokteyl ile sona erdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284