Karaman’da Bu yıl Dil Bayramı Kutlanacak Mı?

Bu yıl 13 Mayıs’ta Türkçenin resmi devlet dili ilan edilişinin 740. yılını kutlayacağız. Ancak törenlerin Karaman’da kutlanıp kutlanmayacağı belirsizliğini koruyor.

Karaman’da Bu yıl Dil Bayramı Kutlanacak Mı?

Geçmiş yıllarda Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri hazırlıkları 3 ay öncesinden başlar, çeşitli toplantılar yapılıp fikir alışverişinde bulunulurdu. Bugün tarihler 2 Mayıs’ı göstermesine karşın Belediye’nin bayramla ilgili en ufak bir hazırlığı göze çarpmıyor. Bu da akıllara dil bayramının bu yıl kutlanmayacağı sorusunu getiriyor.

Karaman’da Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinliklerinin kutlanıp kutlanmayacağı belirsizliğini koruya dursun Ermenek kutlama hazırlıklarını çoktan tamamladı.

Ermenek Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 740. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri 12-13-14 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Etkinlikler 12 Mayıs Cuma günü Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde Ermenek Belediyesi tarafından açılacak sanat sergisiyle başlayacak kutlamalar yarışma ve tiyatro gösterileriyle devam edecek.

13 Mayıs Cumartesi günü ise Balkusan köyünde Karamanoğlu Mehmetbey Türbesi ziyaret edilecek. Resmi törenlerin başlangıcı saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla devam edecek. Protokol konuşmaları, Mehteran grubu gösterisi, zeybek oyunu, şiirler, Karamanoğlu Mehmet Bey’in fermanının temsili sergilenmesi, spor müsabakaları, Ermenek Şehir stadyumu ve Anfi tiyatronun temel atma töreniyle ikinci gün kutlamaları tamamlanacak.

14 Mayıs Pazar günü ise Türk Dili Hatıra ormanına fidan dikimi yapılacak. Ermenek’teki törenlere Kalkınma Bakanı hemşerimiz Lütfi Elvan’ın da katılması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284