Karaman’da Türk Müziği Ve Kısa Oyun İl Seçmeleri Yapılacak

Karaman’da, Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları kapsamında düzenlenen Türk Müziği ve Kısa Oyun yarışmalarının il seçmeleri yapılacak.

Karaman’da Türk Müziği Ve Kısa Oyun İl Seçmeleri Yapılacak

Milli duygularımızı ve kültürümüzü en iyi şekilde anlatan Türk Müziği, Tiyatro ve Şiir’in yaşatılması, gençlerimiz arasında yaygınlaşmasının sağlanması, benimsenmesi ve gençlerin serbest zamanlarının değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları kapsamında Karaman’da Türk Müziği ve Kısa Oyun il seçmeleri yapılacak.
4 Mart Cumartesi saat 11.00’de Piri Reis Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda Kısa Oyun yarışmasıyla başlayacak olan il elemeleri, 5 Mart Pazar günü aynı yer ve saatte Türk Müziği yarışmasıyla devam edecek. 14-29 yaş arası gençlerin katılacağı Kısa Oyun yarışmaları komedi ve dram kategorilerinde gerçekleştirilecek ve oyunda sevgi, saygı, sorumluluk, adalet, yardım severlik, doğruluk, dürüstlük, sabır, üretkenlik, güven, hoşgörü, alçakgönüllülük, empati, kanaatkârlık, çalışkanlık, ana-baba sevgisi ve vatan sevgisi gibi konular işlenecek. Yine 14-29 yaş arası gençlerin katılacağı Türk Müziği yarışması ise Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Geleneksel Türk Müziği dallarında, ‘Bayan Solo Ses/Erkek Solo Ses ve Solo Çalgı dallarında düzenlenecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284