Karaman’in Yabanci Turist Potansiyeli Düsük

15-22 Nisan tarihleri arasinda kutlanan Turizm haftasi çerçevesinde düzenlenen turizm konulu konferansta konusan Selçuk Üniversitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yüksekokulu ögretim üyesi Doç. Dr. Mete Sezgin, Karaman’in turizm istatistiklerine bakildiginda yabanci turisk potansiyelinin düsük oldugunu söyledi.

Karaman’in Yabanci Turist Potansiyeli Düsük

Ticaret ve Sanayi Odasi Toplanti Salonunda düzenlenen konferansta Sezgin yaptigi sunumda Türkiye’nin turizm istatistiklerini ve yapilan turizm alanlarindan bahsederek, Karaman’in turizmi, tarihi yerleri, magaralar ve gelen yerli yabanci turistlerin sayisi hakkinda bilgiler verdi.
Sezgin, “Karaman’a gelen turist sayisina baktigimizda son 11 yillik zaman diliminde gelen yabanci turist sayisi çok az seviyelerde. Karaman konaklama alaninda yeni yeni tesislesiyor ama gelen turist sayisi az. Müze ziyaretleri de ayni sekilde seyrediyor. Konya Mevlana Müzesi sayili müzelerdendir. Türkiye’de 300 civarinda müze var. Karaman’da inanç, kültür, saglik, magara ve kus gözlemciligi turizmi yapilabiliyor. Karaman’in önemli kültür varliklari var. Ancak bunlarin dünyaya duyurulabilmesi için tanitiminin iyi yapilmasi gerekiyor” dedi.
Konferansa Taskale Belediye Baskani Muhittin Sunaoglu, Il Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta ile Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi ögretmen ve ögrencileri katildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284