Karamanlı Aşık Garip Ali 82 Yaşında Şiir Kitabı Çıkardı

Karaman’ın Damlapınar Köyü’nden olan Aşık Garip Ali (Hasan Ali Uysal) şiirin yaşı yoktur diyerek 82 yaşında şiir kitabını çıkardı.

Karamanlı Aşık Garip Ali 82 Yaşında Şiir Kitabı Çıkardı

Yüreğindeki dizeleri 82 yıl boyunca kağıda aktaran Karamanlı hemşehrimiz Aşık Garip Ali eserlerini “Ah Şirin Köyüm” adlı kitapta bir araya topladı 
Karamanımızın tanınmış aşıklarından, Karaman Belediyesi personeli Ahmet Tekin Onguni kitabı yayına hazırlayarak, eserin yayınlanmasında destek verdi. 
Ahmet Tekin Onguni kitap ve şair ile ilgili; “Halk aşıkları yaşadıkları toplumun örf adet gelenek ve göreneklerini en iyi şekilde yaşayan, yaşadıklarını gerek sazı eşliğinde çalıp söyleyerek gerekse yazıya dökerek gelecek kuşaklara aktaran kaynak kişilerdir. Bu kişilerden biri de Aşık Garip Ali amcamızdır. Ben ozanımızın şiirlerini okudum ve onun yaşadığı dönem hakkında çok değerli bilgilere sahip oldum. Bu eserlerin kaybolup gitmemesi adına mutlaka kitaplaştırılması gerektiğine inandım ve bilgisayar ortamında hazırlayarak kitabın yayınlanmasına vesile oldum. Bu benim için bir onurdur. Aynı şekilde şiirlerini bir türlü kitaplaştıramayan Ali amcamız içinde çok büyük bir sevinç kaynağı olmuştur. Bu sevincini bana hissettirmesi ve benimle paylaşması unutulmaz bir anı olarak yüreğimde hep var olacaktır”dedi.
Bilgi:
Şair eserinde 82 yıllık yaşantısını sığdırarak vatanımıza, Karaman’a ve köyüne hasretini dile getirmiştir. Kitapta sıla hasreti ve Karamanımızın geçişini anlatan şiirler bulunmaktadır.
Kitabın önsözünü Karamanlı Öğretim Görevlisi Ezgi Tekin Arıcı yazmıştır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Tekin
Ahmet Tekin - 4 yıl Önce

Hasan Ali amcamızı tebrik ediyor, KGRT ye teşekkürlerimizi sunuyoruz.

SIRADAKİ HABER

banner284