Karamanli Gençler Trabzon’u Gezdi

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan hazirlanan `Sehirler ve Kültürler” projesi kapsaminda Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü tarafindan Trabzon’a ücretsiz gezi düzenlendi.

Karamanli Gençler Trabzon’u Gezdi

"Sehirler ve Kültürler" Projesi kapsaminda ücretsiz Trabzon'a giden 40 genç, sehrin tarihi ve kültürel mekânlarini Gençlik Merkezi Müdürü Sabettin Gezen ve gençlik liderlerinin gözetiminde gezdiler. Karaman’da gelen 40 genç program süresince Trabzon’un tarihi ve kültürel yerlerini gezme imkâni elde ettiler. Sümela Manastiri, Uzungöl, Atatürk Köskü, Ayasofya Camii gibi Trabzon’un kültürel yerlerini gezme imkâni elde eden gençlere ayrica Madde Bagimliligi ve 100. yilinda Çanakkale ve 1915 Olaylari konulu seminerler verildi. Karaman’dan gelen 40 kisilik grup programin son günü yapilan kahvaltinin ardindan tekrar illerine dönmek üzere yola çikti.
Gezilere katilan gençlere mola ve dinlenme aralarinda ise, gençlik liderleri tarafindan Gençlik ve Spor Bakanligi'nin baslatmis oldugu projeler, gönüllülük programlari gibi farkli etkinlikler anlatildi.
Proje kapsaminda gezilere katilan gençlerin mutlu bir sekilde döndüklerini belirten Spor Il Müdürü Hayati Kisacik,” Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan hayata geçirilen ve Güçlü Türkiye’nin olusumunda gerçek katkiyi saglayacak olan gençlere muhtesem bir medeniyet ve tarihin evlatlari oldugumuz gerçegini anlatmak ve gezip görerek ögrenen gençlerin varliginin kardeslik ve huzura hizmet edecegi bilinciyle uygulanan proje sayesinde gençlerimiz arasinda ki birlik ve beraberlik duygusu gelismeye devam edecek. Bakanligimiz tarafinda uygulanan proje ile Karamanli gençlerimiz Türkiye’nin farkli yerlerini ve farkli kültürlerini yerinde görerek ögrenmeye devam edecekler” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284