Karamanli Güfte Ve Bestekârlar Konseri 12 Aralik’ta

Ankara Karamanlilar Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Türk Sanat müzigi korosu tarafindan 12 Aralik tarihinde Karaman’da Karamanli güfte ve bestekarlarin eserlerinin seslendirilecegi bir konser düzenlenecek. Konserde milli sairimiz Bekir Sitki Erdogan’da anilacak.

Karamanli Güfte Ve Bestekârlar Konseri 12 Aralik’ta

Konuyla ilgili olarak KARYAD Baskani Veli Bozkir yaptigi açiklamada, “Ilimiz sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal anlamda degerli sahsiyetleri bagrindan çikarmis ve bu degerleriyle tarih yazmis bir kenttir. Karamanlilar olarak bizler her alanda yasadigi döneme imza atan degerlerimizle ne kadar övünsek azdir. Bize bu gururu yasatan hemserilerimize yürek dolusu sonsuz tesekkürler ediyoruz. Sanatsal alanda Cumhuriyet dönemi Milli Sairimiz Bekir Sitki Erdogan 82 bestelenmis eseriyle basta olmak üzere birçok güfte ve bestekârimiz Türk Müzigine essiz eserler kazandirmislardir. TRT repertuvarina alinmis 34 bestesiyle Merhum Ekrem Güyer, 40’a yakin eseriyle Gündogdu Duran, 80 civarinda eseriyle Hüseyin Soysal ve animsayamadigimiz ya da bilgi eksikligimizden kaynaklanan sanatçilarimiz yani sira bugün güftekarlarimiz arasina amatör duygularla Sami Özdag ve Hikmet Elitas katilmislardir. Evrensel bir dil olan müzik, insanlari bir araya getiren duygu okyanusunda kaybolmaya sevkeden güçlü bir çimentodur. Aslinda dinleyiciler olarak bizler daha çok melodi ve ritmi ön planda algilariz ancak sözlerde yasanmis büyük acilar sevgi, hasret, ask gibi yasanmis hikâyeler bulunmaktadir. 2012 yilinda Sef Hasan Eylen yönetiminde dernegimiz bünyesinde kurdugumuz “Karamanlilar Dernegi Türk Müzigi Koromuz 3 yilda amatör ruhla 11 basarili konser vererek hemsehrilerimiz ve diger sanatçilarin eserlerini seslendirerek Türk Müziginin yasatilmasi ve ilimizin tanitilmasina önemli katki saglamistir.
Bu duygu ve düsünçelerle 12 Aralik 2015 Cumartesi günü hemserilerimizin ve Türk müziginin essiz eserlerini seslendirmek üzere Karaman’da olacagiz. Konser geçen yil aramizdan ayrilan merhum Bekir Sitki Erdogan anma programi seklinde icra edilecektir. Birbirinden degerli TRT ses ve saz sanatçilarinin konuk olacagi gecede Türk müzigine gönül veren hemserilerimizin katilimiyla coskulu bir konser aksamini yasamak ve yasatmak istiyoruz. Konserimize tüm hemsehrilerimiz davetlidir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284