Karamanlı Şaşma’ya 2 Yarışmada 2 Ödül

Karamanlı Yazar ve Şair İbrahim Şaşma katıldığı iki ayrı yarışmada iki ödül kazandı.

Karamanlı Şaşma’ya 2 Yarışmada 2 Ödül

Ülkemizde ve uluslararası arenada düzenlenen birçok edebi yarışmada almış olduğu ödüllerle dikkatleri üzerine çeken Karamanlı Şair ve Yazar İbrahim Şaşma son bir ay içerisinde iki farklı büyükşehir belediyesinin düzenlediği edebi yarışmalarında ilk üçe girerek dil bayrağımızı farklı coğrafyalarda dalgalandırdı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hazırlanan ve tarih, kültür, edebiyat penceresinden Bursa’ya ayrı bir ışık tutan Bursa Günlüğü tarafından düzenlenen deneme yarışmasında “Kalbimin Dal Ucunda Bursa” başlıklı denemesiyle İbrahim Şaşma yaklaşık üç yüz eser içerisinden sıyrılarak üçüncü oldu. Şair-Yazar Şaşma ödülünü Bursa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun yıl dönümü olan 11 Eylül 2020 tarihinde yapılacak etkinliklerde alacak. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Babalar Günü dolayısıyla düzenlenen mektup yarışmasında da Şair Şaşma kendi kategorisinde yetmiş iki rakibini geride bırakarak " Baba Mektubu Hasret Mürekkebi ile Yazılır" isimli eseriyle birincilik ödülüne layık görüldü. Şair Şaşma Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine telefonla bağlanıp canlı yayında Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile konuşarak eserini okudu. Şair Şaşma basın birimimize yaptığı açıklamada Malaya Büyükşehir Belediye Başkanının canlı yayınlanan ödül töreninde Karaman ile ilgili çok güzel ifadelerinin bulunduğunu ve Türk Dilinin Başkentine, Karamanoğlu Mehmet Bey’e dem vurduğunu ifade ederek şehrimizin farklı bir coğrafyada güzelliklerle anılmasının kendisi için büyük bir ödül olduğunu vurguladı.
Karaman’ın Sesi Gazetesi olarak Şair ve Yazar İbrahim Şaşma’yı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284