Karamanli Yazar Erol Göksu’nun Yeni Kitabi Çikti

Birçok ünlü sanatçiya söz ve bestelerinden veren, romanlari gazetelerde tefrika edilen besteci - yazar A. Erol Göksu, bundan sonraki kitaplarinin yayini için Istanbul’daki Esen kitap Yayinevi´yle uzun süren pazarliklar sonrasinda anlasti.

Karamanli Yazar Erol Göksu’nun Yeni Kitabi Çikti
Ilk etapta iki romaninin Türkiye’de yayinlanma haklarini kullanma teklifi aldigi bu yayineviyle sonunda anlasan A. Erol Göksu, baslangiç olarak bir romani için 3 yilligina sözlesme imzaladi. Bu sözlesmeye göre A. Erol Göksu’nun Bir Yürek Yarasi adli romaninin ilk baskisi bu yayinevi tarafindan piyasaya çikarilarak edebiyatseverlerin begenisine sunuldu. Sözlesmeye göre 3 yil boyunca kaç defa baski yapilacagi ve toplam kaç adet baskiya ulasilacagi simdiden merak konusu olmaya basladi.
Ayrica basta “Söhretin Bedeli” olmak üzere romanlarindan televizyon dizileri yapmak için teklif getiren bir senaryo grubunun teklifine sevindigini, ancak yazan kisinin duygularini baskalarinin tam yansitamayacagina inandigini söyleyerek, eserlerinin senaryolarini kendisinin kaleme alacagini söyleyerek bu teklifleri simdilik geri çevirdi.
Edebiyatin hemen hemen her dalinda çalismalari bulunan A. E. Göksu, senaryo yazarligina da uzak biri degil. Gençlik yillarinda yazip yönettigi çalismalari olmustu.
Iki senaryosu, otuz kadar bestesi, yüzlerce sarki sözü ve siirleri, onlarca romani, hikâyeleri, çevirileri, arastirmalari ve biyografi çalismalari bulunun A. Erol Göksu’nun kitaplari, satisa sunulan seçkin kitapçilar disinda Türkiye’deki üniversitelerin kitapliklarinda yer almakta, hakkinda bahseden kitap ve ansiklopediler bulunuyor.
Karaman dogumlu olan ve çocuklugundan beri Almanya’nin Köln sehrinde yasamakta olan yazar, aslinda kimya üzerine egitimini yapmasina ve daha sonralari informatik üzerine de egitim yapmasina ragmen, çocuklugundan beri süren edebiyat tutkunlugu dolayisiyle sürekli kendini bu alanda gelistirmis ve edebiyat otoriterlerinin de takdirine mazhar olan kendi üslubunu ortaya koydu.
Simdilerde büyük bir Alman yayineviyle de görüsmelerde bulunmakta olan A. Erol Göksu, anlasabildigi takdirde romanlari Almanca olarak Alman edebiyatseverlere de sunulacaktir.
A. Erol Göksu’nun eserleri duygusal ve gerçekçidir. Kendi stilini duygusal realizm olarak adlandirmaktadir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284