“Karamanlilar Yardimda Yaristilar”

Hollanda’daki köy dernekleri ve çalisma gurubu tarafindan organize edilen, ‘Bizbize Karaman – Engelleri Kaldiralim’, yardim programi önceki gün Hollanda’nin Hoogvliet kentinde gerçeklestirildi.

“Karamanlilar Yardimda Yaristilar”
Mehmet Ali Topcu
ROTTERDAM – Hollanda’daki köy dernekleri ve çalisma gurubu tarafindan organize edilen, ‘Bizbize Karaman – Engelleri Kaldiralim’, yardim programina beklenenin üstünde katilim oldu.
Programa AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Hollanda Sosyal Demokrat Isçi Partisi (PvdA) Milletvekili Tunahan Kuzu, Rotterdam Muavin Konsolosu Ibrahim Özdemir, Feijenoord Belediye Baskani Seyit Yeyden ve yardimcisi Turan Yazir, meclis üyeleri Muzaffer Çetin, Oktay Ünlü ve Necat Kaya, Liberal Parti (VVD) eski Milletvekili Fadime Örgü, HTIKB Baskani Ömer Vural, HOKAV Baskani Ugur Sen, STK temsilcileri, sponsorlar ve vatandaslarimizdan olusan 2 bin kisi katildi.
Kurani Kerim ve Istiklal Marsi okunarak baslayan programda bir konusma yapan Hollanda genelinde, Karaman’a bagli köylerde yasayan engelli insanlarimizin yararina baslatilan ‘Akülü – Aküsüz Araba’ kampanyasini taçlandirmak amaciyla bu yardim programini tertip ettiklerini söyleyen BizBize Çalisma Gurubu sözcüsü Zekeriya Arslan, bu programda elde edilen gelirle araç alinacagini, hedeflerinin 1 tir dolusu (yaklasik 100 araç) oldugunu söyledi. Arslan, araçlari en kisa zamanda Karaman’da ihtiyaç sahiplerine dagitacaklarini da sözlerine ekledi.
Hoogvliet sehrindeki Mezem adli salonda yaklasik 8 saat süren programda konusan AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, “Karaman’dan binlerce kilometre uzakta olsaniz da kalplerinizin anavatandaki engelli kardeslerinizin için atmasi ve onlar için böyle güzel ve hayirli hizmetlerde bulunmaniz çok takdir edilecek bir çalisma. Bu program için davet edildim ve bugün aranizdayim, suan tarifi imkansiz duygular içindeyim. Sizlerin bu yardimlariniz baskalarina mutlaka örnek teskil edecektir.” seklinde konustu.
Feijenoord Belediye Baskani Seyit Yeyden, “Hollanda’ da belediyeler engelli vatandaslar için bir çok çalismalar yapmakta, onlarin yasamlarini kolaylastirmak için tedbirler almaktadir. Bir grup Karamanli gönüllünün böyle güzel bir çalismada bulunmasi ve Karaman’daki engelli kardeslerimiz için is birligi ve gönül birliginde bulunmasini takdirle karsiliyoruz.” dedi.
Rotterdam Muavin Konsolosu Ibrahim Özdemir ise sunlari söyledi: “Hiçbir karsilik beklemeksizin yapilan bu gönüllü çalismada emegi geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum. Karaman ve bölgesindeki engelli insanlarimiza araç temini için düzenlenen bu programda olmaktan son derece onur duydum.”
Zekeriya Arslan, Mehmet Ali Topcu, Erkan Özçelik, Fehmi Uzun, Ali Kondu, Ercan Uyrum ve Nusret Öksüz’den olusan BizBize Karaman Çalisma Gurubu’na ve sponsorlara plaketlerin verildigi yardim programi, Avrupa’da yasayan Karamanli sanatçilarin seslendirdigi türkü ve ezgilerle doruga ulasti.
Ailece, gün boyu eglence programi seklinde tertip edilen programda ayrica kermes kurulup, alis veris olanagi da saglandi, buradan elde edilen gelirle yine Karaman’daki engelli vatandaslarimiz için araç aliminda kullanilacak. Girisin ücretsiz oldugu programda çocuklar için özel bölümler olusturuldu.
Folklor gösterilerinin oldugu programda 1 hafta Türkiye tatili, plazma TV vs. hediyeler çekilisle sahiplerini buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284