Karyad Korosu’nun Konseri Yine Muhtesemdi

Ankara Karamanlilar Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi tarafindan 2012 yilinin Ocak ayinda kurulan ve o günden buyana Türk Sanat Müzigi’ne güfte ve besteleriyle hizmet eden hemserilerimize vefa borçlarini ödemek, eserlerini yasatmak, genç nesillere aktarmak ve ilimizin sanat zenginligini göstermek amaciyla olusturulan Türk Sanat Müzigi Korosu dördüncü konserini geçtigimiz hafta sonu Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanligi Resim Heykel Müzesinde verdi.

 Karyad Korosu’nun Konseri Yine Muhtesemdi
Konserde birbirinden güzel sarkilarin yani sira Karaman türküleri ve sözleri Yunus Emre’ye ait Bülbül kasidesi de okundu.
Ankara’da amatör korolar arasinda zirveyi zorlayan ve son derece basarili konserlere imza atan koro yaklasik bir yil içerisinde dördüncü konserini gerçeklestirdi. Her konserde daha mükemmele dogru hizla ilerleyen koromuz müzik camiasinda adindan sikça söz ettirmeye basladi.
Iki bölümden olusan konser arasinda firmalarimizin göndermis oldugu ürünler dinleyicilere dagitildi ve çok begenildi.
Essiz sarkilarin seslendirildigi birinci bölümün sonunda Kültür Bakanligi ses sanatçisi Yildiz Çam, Karaman türküleri yaninda okudugu Bülbül kasidesi ile dinleyicileri büyüledi. Ikinci bölümün sonunda Sef Hasan Eylen dinleyicilere albümünden üç eser okuyarak konseri zirveye tasidi.
KARYAD Baskani Veli Bozkir, konuyla ilgili olarak yaptigi açiklamada, “Karaman rüzgarinin estigi konserin gerçeklesmesinde Resim Heykel Müzesi salonunun tahsisinde yardimci olan Karaman Valimiz Murat Koca’ya, ürün ve maddi desteklerini esirgemeyen Bifa, Simsek bisküviye, ürünleri için Duru Bulgur ve Ani bisküviye, koromuzu konsere hazirlayan Sef Hasan Eylen’e bestekarimiz Ferhat Sarmusak, Hüseyin Soysal, Yener Topaloglu, Münir Omurtag’a söz yazarlarimiz Vedat Fidanboy ve Ünal Yilmazer’e, koro üyelerimize, Yönetim Kurulumuza, konserimize renk katan sanatçi Yildiz Çam’a, sunucumuz Sinasi Çali’ya, konserimizi kayda alip ölümsüzlestiren, hemserilerimize ulastiran KGRT’ye, çektigi fotograflari için Ezgi Güler’e, ayakta kalmaya razi olup kiymetli vakitlerini bize ayiran hemserilerimize, dinleyicilerimize, gönüllü görev alan ögrencilerimize, organizasyonda emegi geçen herkese sonsuz tesekkürlerimizi ve sükranlarimizi sunuyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284