KARYAD’in Konser Maratonu Sürüyor

Ankara Karamanlilar Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi tarafindan kurulan ve kisa sürede kendinden söz ettiren Türk Sanat Müzigi korosu, sanatseverlerle bulusmalarini sürdürüyor.

KARYAD’in Konser Maratonu Sürüyor

1 Mart Cuma aksami saat 19.30’da Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanligi Resim ve Heykel Müzesi Salonunda bir konser verecek olan koronun çalismalariyla ilgili KARYAD Baskani Veli Bozkir, gazetemize yaptigi açiklamada, “Dernek olarak suana kadar geldigimiz noktada çok keyif verici ve heyecanliyiz. Yeni binamizda hemserilerimizin isteklerine çözüm bulmaya çalisiyoruz. Bunun disinda dernek olarak bir yil önce kurdugumuz Türk Sanat Müzigi koromuzun etkinlikleri hizla devam ediyor. 1 Mart aksami dördüncü konserimize çikacagiz. Bu konserimizde farkli bir format uygulayacagiz. Karamanli bestekarlarimizin eserlerini seslendirecegiz. Bunun yaninda Kültür Bakanligi Türk Halk Müzigi dalinda bayan bir sanatçimiz Karaman türkülerini seslendirecek. Karaman’in tanitimini yapacagiz. Fabrikalardan aldigimiz ürünleri konser arasinda konuklarimiza ikram edecegiz. Dernek olarak moral motivasyonumuz çok yüksek. Bu enerjiyi ve gücü de Karaman’dan aliyoruz. Bizim en büyük destekçimiz KGRT araciligiyla tüm faaliyetlerimizi duyurabiliyoruz. Sanayicilerimiz sag olsunlar bütün kapilarini bize açtilar” dedi.
Bozkir, ilimizde yaptiklari ziyaretler kapsaminda Vali Murat Koca’yi ziyaret ederek Ankara’da yapmayi planladiklari Karaman Tanitim günleriyle ilgili olarak görüs alisverisinde bulunduklarini belirterek, “Biz ilk kez böyle bir seye niyetlendik. Sayin Valimiz de çok sicak bakti konuya. Kültür ve Turizm Bakanligina yazi yazip 1-5 Mayis tarihleri için biz yer ayirtmistik. Bu tarihlerin Karaman’a tahsil edilmesi yönünde yazi yazacaklarini söylediler. Bunun devaminda biz hemen çalismalara baslayip Karaman ve Ankara’da birkaç toplanti yaparak Karaman günlerine hazirlanacagiz. Diger illerin yapmis olduklari çalismalari da kendimize örnekler alarak Ankara’da bir iz birakmak istiyoruz. Karaman’in sahip oldugu bütün degerlerini oraya tasiyip Ankara’daki Baskentlilerin huzuruna Karaman’i tasiyip 4 gün süreyle yaklasik 250-300 kisinin ziyaret ettigi bir fuarla Karaman’i tanitacagiz. Burada panellerimiz, Halk müzigi konserlerimiz, kina gecemiz, halk oyunlarimiz olacak. Etkinlikler çerçevesinde Karaman’in degerleri olan ürünlerden elma, bisküvi, pilav dagitacagiz. Karaman’in farkli bir kent, sürekli ihracat yapan ve ekonomiye büyük katkilari olan hizla yükselen bir kent oldugunu Ankaralilara göstermek istiyoruz. Karaman’in turizme açilmasi için elimizden geleni yapacagiz. Çünkü turizm demek çok sayida insanin sehri ziyaret etmesi demek” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284