Kilbasanlilar Schiedam Kentinde Biraraya Geldiler

‘Birlik ve beraberlik’ sloganiyla geleneksel hale gelen gece, 17 Aralik Cumartesi günü Schiedam kentindeki Sporthal Margriethal’de gerçeklestirildi.

Kilbasanlilar Schiedam Kentinde Biraraya Geldiler
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
Hollanda’daki Kilbasanlilar’in ‘Birlik ve Beraberlik’ sloganiyla bu yil dördüncüsü kutlanan birlik ve dayanisma gecesine ilgi beklenenin üzerinde olurken, Türkiye’den de geceye birçok konuk katildi.
Geceye Vlaardingen Belediye Baskani Tjerk Bruinsma ve yardimcisi Hans Versluijs, Schiedam Belediye Baskan Yardimcisi Peter Groeneweg, Kilbasan Belediye Baskani Ibrahim Baykara, Hollanda Karamanlilar Vakfi (HOKAV) Baskani Ugur Sen, aslen Kilbasanli olan Liberal Parti (VVD) eski Milletvekili Fadime Örgü, Hollanda Kilbasanlilar Dernek Baskani Zekeriya Arslan ve yönetim kurulu üyeleri,Özel Selçuklu Hastaneleri Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Dr. Seyit Karaca, Benimsigortam Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Keskin, Karaman’dan Ayhan Turizm’den Harun Ayhan ile çok sayida vatandas katildi.
Hollanda Kilbasanlilar Dernek Baskani Zekeriya Arslan, gelen tüm davetlilere katilimlarindan ötürü tesekkür etti. Arslan, “Bu tür etkinliklerle gurbetteki hemserilerimizi bir araya getirmeye çalisiyoruz. Hepimizin bilmesini istedigimiz bir konu var: Dernegimize herkesin destek olmasini ve yapilan tüm etkinliklere katkida bulunmasini istiyoruz. Biliyorsunuz ki bu tür etkinlik ve organizeleri bugüne dek hep yönetim kurulu üyelerimizin kisisel katkilari ile saglamaya çalistik. Bu yil dördüncüsünü düzenledigimiz birlik ve dayanisma gecemize Türkiye’den ve çevre ülkelerden gelerek bizleri yalniz birakmayan tüm hemserilerimize çok tesekkür ediyoruz. Nesillerimizin gelecegi için bu gibi etkinliklere katki saglamanizi rica ediyoruz. Hala üye olmayan hemserilerimizi, dernegimize üye olmaya davet ediyoruz. Gecemize maddi ve manevi katkida bulunan herkese tesekkür ediyorum.” dedi.
Kilbasan Belediye Baskani Ibrahim Baykara, “Böyle bir olusum meydana getirdiginiz için sahsinizda bütün emegi geçenlere tesekkür ediyor, onlari kutluyorum. Kilbasan’a, Kilbasanlilar’a has bu dernek, temenni ederim ki bütün Avrupa’da ve Türkiye’de ses getirecek. Böyle güzel bir kalabaligi ben Kilbasan’da bile görmedim, ilginize tesekkür ederim.“ seklinde konustu.
Geceye katilan ve bir konusma yapan Vlaardingen Belediye Baskani Tjerk Bruinsma, “Belediye sinirlarimiz içersinde çok sayida Kilbasanli vatandasimiz ikamet etmektedir. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Yapmis oldugunuz basarili çalismalari takdir etmekteyiz. Türkler çok çaliskan bir grup olup, ayni zamanda da çok girisimciler. Belediyemiz sinirlari içerisinde basarili çalismalar yapmis ve basarili çalismalara devam eden çok sayida Kilbasanli mevcuttur. Içinde yasadigi toplumla uyum içersinde olan siz degerli hemserilerimizi kutluyorum.” seklinde konusmasini tamamladi.
Gecenin ilerleyen saatlerinde Mahmut Isik ve Kasik Ekibi Karaman 70 ile Karaman’dan yöresel sanatçilar da sahne aldilar.
Öte yandan dayanisma gecesinde ünlü sanatçi Bedia Akartürk, söyledigi birbirinden güzel türkülerle salonda bulunanlari adeta Anadolu’ya götürdü.
Programin sonunda Kilbasanlilar gecesine katkilari olanlara tesekkür plaketi verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284