KMÜ 5. Bahar Sölenini Rengârenk Görüntüler Bekliyor

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) bahar söleni hazirliklari heyecan içinde sürdürülüyor.

KMÜ 5. Bahar Sölenini Rengârenk Görüntüler Bekliyor
Bahar aylarinin verdigi coskunun zirvede yasanacagi 21-22 Mayis günleri için yapilan hazirliklarin görüsülmesi amaciyla, akademik ve idari birim temsilcileri Genel Sekreter Ahmet Tüfekci baskanliginda bir araya geldi.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi 5. bahar söleninde akademik çalismalarin yani sira üniversiteli gençlerin sosyal, kültürel, bedensel ve düsünsel alanlarda gelismelerine yönelik ders disi sosyal faaliyetlere yer verilmesi planlaniyor.
Iki gün sürecek bahar söleninde, profesyonel sanatçilar tarafindan verilecek konserlere, konferanslara, çesitli yarismalara, sanatsal-sportif gösterilere ve daha pek çok etkinlige yer verilecek. Sölende yapilan etkinliklerle, final sinavlari öncesi dönemde ögrencilere eglenceli sosyal ortam olusturulmasi hedefleniyor.
Stand sokagindaki platformda farkli müzik zevklerine hitap eden canli müzik performanslari yapilacak. Gida, saglik, tanitim, satis içerikli standlarin bulundugu alanda, ögrenciler hem eglenecek, hem de derslerin bitip sinavlarin baslayacagi zaman dilimi içerisinde eglenerek farkli bir sosyal yasam sansi elde edebilecekler. 
Üniversite personeli ve üniversiteli ögrenciler arasinda yaklasik iki ay önce baslatilan masa tenisi, basketbol, voleybol, salon futbolu ve satranç etkinliklerinin finalleri de bahar söleni kapsaminda yapilarak, heyecan doruga çikacak.
Ögrenci standlarinda hediyelik esya, fotograf, resim, giyim, oyuncak, kozmetik, aksesuar, kitap vb. ürünler ile meyve, sekerleme ve senlik komitesinin sponsorluk anlasmalari dahilinde soguk içecek satisina da izin verilecek.
Sölende Edebiyat Fakültesi tarafindan sairlerden seçme oratoryo, yazar Ali Çolak’in söylesisi, Ermeni meselesiyle ilgili sergi yapilmasi planlaniyor.
Ermenek Meslek Yüksekokulu ögrencileri Necip Fazil Kisakürek’in siirlerini ve hazir cevapligini vurgulayan skeçlerle, anma programi hazirlayacak.
Saglik Yüksekokulu ögrencileri tansiyon ve glikoz ölçümü ile kan grubu belirleme çalismalari yapacak.
Meslek Yüksekokulunun (MYO) yapmayi planladigi “En Güzel Karaman Koyunu” etkinliginin sölen alanina renk getirmesi bekleniyor. MYO tarafindan Karaman koyununun gelecegiyle ilgili bir panel de düzenlenecek. Makine ile Mimari Dekoratif Sanatlar Programi ögrencilerinin yaptigi eserler, sölen alanindaki herkesin begenisine sunulacak. Motorlu Araçlar Programindaki ögrenciler de kendi yaptiklari araci sölen alaninda kullanmak isteyenlerin begenisine sunacak. 
Saglik Hizmetleri MYO ögrencileri, “Çocuk ve Yasli Istismasi” konulu bir konferans verecek. “Yaslilik” konulu fotograf sergisini gezenler, en iyi fotograf için oy kullanabilecek. “Her Yasliya Bir Fidan” etkinliginde yaslilarla gezi ve fidan dikme görüntüleri barkovizyonda sunulacak. Ayrica sölen alanina Huzurevinden gelen yaslilara refakat eden ögrenciler, tespih ve taki gibi kendi tasarimlarinin satisindan elde ettikleri gelirle, yaslilara hediye vererek büyük bir vefa örnegi sergileyecek.
Kazim Karabekir MYO tarafindan, Kazim Karabekir Pasa’nin hayati ve eserlerinin tanitimi gerçeklestirilecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284