KMÜ Öğrencilerinden Şiir Dinletisi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu (KKMYO) tarafından “Kanatsız Güvercinler” konulu şiir dinletisi düzenlendi.

KMÜ Öğrencilerinden Şiir Dinletisi
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İdris Nebi Uysal, Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Abdulbaki Pınar, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.
KMÜ KKMYO öğrencileri, “Güvercinler barışı temsil eder. Biz de kanatsız güvercinler olarak ülkemizde son zamanlarda gerçekleşen üzücü olaylardan sonra böyle bir etkinlik düzenlemek istedik. Ülkemizin istikbali için barışa ve huzura ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Programı düzenlememizde bizden desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyoruz.” açıklamasında bulundular.
Öğrenciler programda teker teker sahne alarak edebiyat dünyasının usta şairlerinin şiirlerini okudular. Beğeniyle takip edilen programda KMÜ öğrencileri Atilla İlhan’ın Yalnızlık, Cemal Süreya’nın Sevgilim Bir Günün, Ahmed Arif’in Anadolu, Ayla Aydemir’in Sol Yanım Acıyor Anne, Arif Nihat Asya’nın Seccaden Kumlardı, Sezai Karakoç’un Köşe, Nazım Hikmet’in Kerem Gibi ve Tahir ile Zühre, Orhan Veli Kanık’ın Güneş, Can Yücel’in Her Şey Sende Gizlidir, Necip Fazıl Kısakürek’in Bu Yağmur ve Dayan Kalbim, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine şiirleri ile KKMYO öğrencisi Hasan Dandan’ın kendi yazdığı şiiri dinleyenlerle paylaştı.
Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284