KMÜ’de 'Sağlık Elimizde' Sergisi Açıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından 'Sağlık Elimizde' sergisi düzenlendi.

KMÜ’de 'Sağlık Elimizde' Sergisi Açıldı

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sergi Salonunda gerçekleştirilen serginin açılışına Rektör Prof. Dr. Namık Ak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dursun Odabaş ve Prof. Dr. Murat Ertekin, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Yıldız, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Esra Nur Özcan ve Öğr. Gör. Melek Havva Kılçık ile Öğr. Gör. Nergiz Eryılmaz danışmanlığında hazırlanan sergide İş ve Uğraş Terapisi Programı, Fizyoterapi Programı, Ameliyathane Hizmetleri Programı, Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Programında okuyan 300'e yakın öğrencinin ders kapsamında yapmış oldukları çalışmalar sergilendi.

Sergide pediatrik, geriatrik, nörolojik ve ortopedik rahatsızlıklara sahip engelli bireylerin günlük yaşam aktivitelerini yardımcı olabilecek 80 adet cihaz tasarımının yanı sıra öğrencilerin el işi yaptıkları materyaller sergilendi.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, sergideki tüm stantları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti. Sergilenen eserler hakkında bilgiler alan Rektör Prof. Dr. Namık Ak, öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik ederek, başarılar diledi.

Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Gör. Esra Nur Özcan ve Öğr. Gör. Melek Havva Kılçık, alanlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "İş ve meşguliyet terapisi olarak da bilinen rekreasyon aktiviteleri; fiziksel ve zihinsel engelli bireylerin bulundukları ortamdan uzaklaşmaları, sosyal izolasyonlarının önlenmesi, topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri amacıyla birçok ülkede uygulanan bir yöntemdir. Ayrıca ergoterapi yöntemleriyle bireylerin toplumdaki rollerinin artırılması ve ince motor becerilerini geliştirerek günlük hayata adaptasyonlarının sağlanması da önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Bizde tedavi amacıyla kullanılan bu yöntemleri öğrencilerimizle birlikte ders kapsamına alarak uygulamak istedik. Emeği geçen bütün öğrencilerimize teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandılar.

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Öğr. Gör. Eryılmaz ise, "Öğrencilerimizin ince motor becerilerini arttırmak, el-göz koordinasyonunu geliştirmek mesleki donanımları için önemli bir unsur. Öğrencilerimizin bu becerilerini geliştirebilmeleri için İş Meşguliyet dersi kapsamında el örgüsü, boyama, kabartma, resim ve dekorasyon tasarımları yaptık. Katkısı olan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum.’’ dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284