KMÜ’de Sinema Etkinligi Düzenlendi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Felsefi Düsünce Ögrenci Toplulugu tarafindan düzenlenen sinema etkinliginde ’12 Yillik Esaret’ filmi ögrencilerle bulustu. Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi konferans salonunda gösterilen filme ilgi yogun oldu.

KMÜ’de Sinema Etkinligi Düzenlendi

Gerçek Bir Hayat Hikâyesi: “12 Yillik Esaret”
Solomon Northup’un 1853 yilinda kaleme aldigi ve kendi hayat hikâyesini anlattigi romanindan sinemaya uyarlanan ve 2013 yilinda vizyona giren ’12 Yillik Esaret’ filmi, ABD’nin kuzeyinde özgür bir yasam süren Northup’un, kötü insanlar tarafindan kaçirilarak 12 yil boyunca köle olarak çalistirilmasini ve kurtulus mücadelesini konu aliyor.
“Amaç gerçek sanati izleyenlerle bulusturmak”
Felsefi Düsünce Ögrenci Toplulugu Baskani Murat Han Karaaslan, topluluk olarak gise kaygisi olmayan, para kazanmayi degil dogrulari yansitmayi amaçlayan sanatsal filmleri ögrencilerle bulusturmak istediklerini söyledi.
Karaaslan, film gösterimlerinde sanatin gerçek yüzünü izleyenlerle paylasmayi amaçladiklarini dile getirerek, “Gerçek sanat, hayatta yasanan sorunlari kimi zaman dramatik kimi zaman igneleyici bir dille gerçekliginden sapmadan anlatan sanattir. Bizler de sanatin bu halini sizlerle paylasmaya devam edecegiz.” dedi.
“Yasamak için degil, çalismak için yasayan insanlar olduk”
Etkinlikte gösterilen ’12 Yillik Esaret’ filminde yasanan olaylara deginen Murat Han Karaaslan, o dönemde insanlarin yasamak için çalismak zorunda birakildiklarini hatirlatarak, “Onlar, hayatta kalabilmek için kölelik yapmaya mecburdu. Bizler ise günümüzde yasamak için degil, çalismak için yasayan insanlara dönüstük.” seklinde konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284