Konya, Mevlana`yi Anma Törenlerine Hazir

Konya`da, 7-17 Aralik tarihlerinde yapilacak Hz. Mevlana`nin 738. Vuslat Yildönümü Uluslararasi Anma Etkinlikleri hazirliklari tamamlandi.

Konya, Mevlana`yi Anma Törenlerine Hazir
Konya Valisi Aydin Nezih Dogan, etkinliklerde yer alacak kurumlarin yöneticileri ile birlikte düzenledigi basin toplantisinda, yapilan çalismalar hakkinda bilgi verdi. Vali Dogan, geçen yil 'Ask Olsun' temasinin islendigi program kitapçiginda bu yil 'Nur Olsun' temasinin yer aldigini, Mevlevilik'te bir araya gelen kisilerin bu sekilde seslenerek karsilandigini, her yil karsilikli dua eden seslenisleri kullanacaklarini söyledi. Vali Dogan, törenlere katilmak için Konya'ya geleceklerin Ankara'dan Yüksek
Hizli Tren (YHT) ile ulasimi tercih edebilecegini, bu nedenle sefer sayisinin artirildigini belirterek, "YHT, Konya-Ankara arasinda Ramazan ayindan bu yana düzenli olarak seferlerine devam ediyor. Ancak 1 Aralik itibariyle günde 4 sefer karsilikli olan hizmet, 7 sefere çikarilmis olacak. Ama Seb-i Arus etkinlikleri nedeniyle 1 ekstra sefer daha yapilarak 8 sefer olarak YHT Konya'ya hizmet etmeye devam edecek" dedi.
"UMUT EDIYORUZ KI, SEB-I ARUS'TAN BÜTÜN MISAFIRLERIMIZ HUZUR BULUR"
Mevlana Müzesi'nde yürütülen tanzim çalismalarinin 7 Aralik'ta tamamlanacagini, geçen yil ilk kez etkinliklere katilan Genelkurmay Baskanligi Mehter Takimi'nin bu yil da yer alacagini söyleyen Vali Dogan, hedeflerinin Konya'yi yerli ve yabanci misafirlere en iyi sekilde tanitabilmek oldugunu ifade etti. Vali Dogan, 15-16 Aralik tarihleri arasinda Istanbul'da yapilacak Türkiye-Afrika Gözden Geçirme Konferansina katilacak üst düzey konuklari törenlerin son günü 17 Aralik'ta Seb-i Arus'ta diger davetlilerle
birlikte Konya'da agirlayacaklarini dile getirerek, "Umut ediyoruz ki, her yil oldugu gibi Seb-i Arus'tan bütün Konyalilar, Konya'ya tesrif edecek misafirlerimiz ve ekranlari basinda etkinligi izleyecekler huzur bulur" diye konustu.
Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Akyürek de, etkinliklere tüm Konyalilari davet ederken, Hz. Mevlana'nin 22. kusak torunu ve Uluslararasi Mevlana Vakfi Baskan Vekili Esin Çelebi Bayru, dünyada az bulunur türden bir kutlama yapildigini, bu yil etkinliklerin daha da gelistirildigini bildirdi. Il Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çipan da, törenler süresince bu yil 55 bin kisiyi misafir etmeyi planladiklarini, diger etkinlikleri de yaklasik 10 bin kisinin katiliminin olacaginin tahmin edildigini kaydetti.
Anma etkinlikleri kapsaminda sema törenleri gündüz saat 14.00 ve aksam saat 20.00'de yapilacak. 7 Aralik aksam seansinda, 8-12-13-14-15 Aralik tarihlerinde ise gündüz seanslarini izlemek için yer bulunabilecegi, diger gün ve seanslarin biletlerinin tükendigi ögrenildi. Aksam seansi biletleri 15 TL, gündüz seanslari ise 10 TL'den satiliyor. Tören süresince sergi, konser, tiyatro, panel, konferans ve söylesileri takip etmek isteyenlerin Il Kültür ve Turizm Müdürlügü'nün web sayfasindan detayli bilgi sahibi olabilecegi duyuruldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284