Kosar Adim Baskent’te Karaman Tanitim Günlerine Yaklasiyoruz

Ankara’da bulunan Karamanlilar Dernegi yönetimi aldigi bir kararla 8-11 Mayis tarihlerinde Ankara’da yapilacak olan tanitim günlerine hazirlaniyor.

Kosar Adim Baskent’te Karaman Tanitim Günlerine Yaklasiyoruz

Geçtigimiz hafta ortasinda ilimize gelen Ankara Karamanlilar Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Veli Bozkir, Karaman’da kaldigi üç gün süre içerisinde yaptigi ziyaretler sonucunda elde ettigi olumlu izlenimlerle Ankara’ya döndü.
Ankara’ya gitmeden önce gazetemiz bürosuna gelen Bozkir, “Tüm Organize Sanayi Bölgesinde bulunan sanayicilerimiz bu etkinlige katilmak için çalisacaklarini belirttiler. Ayrica Belediye Baskanimiz Ertugrul Çaliskan’da Belediyenin en üst düzeyde bu etkinlige katilmasi için görüs bildirdi” dedi.
Veli Bozkir, sohbet sirasinda 8-11 Mayis tarihleri arasinda yapilacak olan tanitim günlerinin amacinin ne olup olmadigini dernegin internet sitesinde bulundugunu belirterek yayinlamamizi istedi.
Konya, Mersin, Antalya illeri arasinda bulunan, önemli bir ticaret, kültür ve sanat merkezi konumunda olan Karaman, yer alti sehirleri, magaralari, inanç merkezi gibi turistik çekiciliginin yani sira dogal güzellikleri ve zengin el sanatlariyla kesfedilmeyi beklemektedir.
Ilimizin sahip oldugu bu zenginligi tanitmak amaciyla Dernegimiz, üç yil boyunca illerin gerçeklestirdikleri organizasyonlari ziyaret ederek kendi gözlemlerimiz yaninda Dernek yöneticileriyle görüsmeler yaparak organizasyona hazirlanmistir.
Ankaralilar tarafindan çok büyük ilgi gören organizasyonlarla 2012 yilinda 33 il, 2013 yilinda 45 il tanitim günleri düzenlemistir.
Bu organizasyonla ayni zamanda gurbetteki Karamanlilar Ankara’da bulusarak sila özlemini giderecek ve yaklasik 400.000 ziyaretçiye ilimizin zenginligini tanima firsati verilecektir.
Ankara’nin genelinde, metro ve otobüs duraklari, köprüler, üst geçitler, toplu tasima araçlari, nüfusun yogun oldugu 300 civarinda ayri noktada ilan panolarinda duyurular yapilarak 2 milyon Baskentlinin organizasyondan haberdar edilmeleri saglanacak.
Atatürk Kültür Merkezi’nde 1700 m2’lik kapali alanda yaklasik 100 stand, 1500 m2’lik açik alanda görsel maketler ile gida firmalari için 2.000 m2’lik çadir kurularak burada yöresel tatlar konuklarla bulusturulacak, yöresel yiyeceklerimiz, gida, tarimsal ürünler, sanayi ürünleri ve tüm degerlerimiz sergilenecek.
Atatürk Kültür Merkezi’nde Karaman fotograflari sergisi açilacak, folklor ekiplerimiz oyunlar sergileyecek, yerel sanatçilarimiz çesitli konserler vereceklerdir.
AKM giris bölümünde kentin tarihi ve dogal güzelliklerini yansitan çok sayida maket, fotograf ve yöresel ürünler gibi çesitli yerel degerler sergilenecektir. Ayrica yerel lezzetlerin ve ürünlerin tanitimini yapacak Karaman firmalari da Ankara’ya tasinacak, Ulastirma Bakanimiz, Valimiz, Milletvekilimiz, bürokratlarimizin gerekli lobi çalismalari ile basinin ilgisi çekilecek, önemli isimlerin Karaman Tanitim Günlerine gelmesi saglanacak,
Karaman merkezde, ilçe ve beldelerde bütün direk, reklam panolarina afisler asilacak, yurt içinde ve yurt disinda bulunan Karaman Sivil Toplum Kuruluslari araciligiyla hemserilerimizin organizasyondan haberdar edilmeleri ve katilimlari saglanacak.
Karaman Tanitim Günlerini anlatan ve konu ile ilgili olarak detaylari veren CD ve görsel materyallerin hazirliklarinda sona gelindi. Bunlar turizm firmalarina muhtemel katilimcilara ve halka dagitilacak, görsel, basili ve sanal medya araciligiyla, toplu tasima araçlari ve özellikle YHT, THY ve deniz tasima araçlari araciligiyla Karaman Tanitim Günleri duyurusu yapilacaktir.
Ilk kez gerçeklestirilecek Karaman Tanitim Günleri için Valimiz önderliginde olusturulan tertip komitesi ile Karaman ve Ankara’da yapilan hazirliklar basin araciligiyla paylasilacak ve tanitim günleri gündemde tutulacaktir.
Basta TRT olmak üzere ulusal televizyon kanallarinda organizasyon duyurulacak, Baskent’te tabelasi Türkçe olan isyerlerine tesekkür belgesi verilerek etkinliklere davet edilmesi ve sizlerden gelecek öneriler dogrultusunda zengin ve etkileyici bir program hazirlanmasi ziyaretçilerin ilgisini artiracaktir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284