Kültür Müdürlügü Turist Rehberi Ariyor

Rehberlik meslegini icra etme yetkisini kazanarak yerli veya yabanci turistlere, turistlerin gezi öncesinde seçmis olduklari dil ile uyumlu olmak üzere, rehberlik kimlik kartlarinda belirtilen dillerde rehberlik etmek onlara tanittiklari bölgenin kültürel ve dogal mirasini aktarmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanligi Arastirma ve Egitim Genel Müdürlügü’ nün gözetimi ve denetiminde Turist Rehberleri Birligi isbirligi ile 2014 yili çalisma programi çerçevesinde; Ilimizde ülkesel veya bölgesel turist rehberligi sertifika programlari açilmasi planlaniyor.

 Kültür Müdürlügü Turist Rehberi Ariyor

Il Kültür ve Turizm Müdürlügü Turist rehberligi için aranan kosullari asagidaki sekilde açikladi.

SERTIFIKA PROGRAMINA KABUL
Adaylarin seçme sinavlarina katilabilmeleri için;
1- Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmasi,
2- Sinav tarihi itibariyle onsekiz yasini doldurmus olmasi,
3- Üniversitelerin turist rehberligi bölümü disindaki diger bölümlerinden en az lisans düzeyinde mezun olmak,
4- Yabanci dil yeterliligine sahip olmak,
5- Daha önce meslekten çikarilmamis olmak.
BASVURU VE BELGELERIN INCELENMESI
1-Basvuru, sertifika programini düzenleyen birlik tarafindan hazirlanan form doldurularak, asagidaki belgeler ile birlikte sertifika programini düzenleyen birlige bizzat veya posta yoluyla süresi içinde yapilir.
2-Diplomanin, geçici mezuniyet belgesinin veya ögrenimini yabanci ülkelerde yapmis olanlar için yetkili kurumlardan alinacak denklik belgesinin asli veya onayli örnegi,
3- Dört adet renkli vesikalik fotograf,
4-Var ise, Yabanci Dil Bilgisi Seviye Tespit Sinavindan alinan en az (B) düzeyinde belgenin veya esdeger belgenin asli veya onayli örnegi,
5-29/5/2009 tarihli ve 5901 sayili Türk Vatandasligi Kanunu uyarinca düzenlenmis mavi kartlarin asli veya onayli örnegi ile yurtiçi ve/veya yurtdisi yerlesim yeri belgesi,
6-Adaylarin basvuru formunda; T.C. kimlik numarasina, sabika kaydina, saglik ile ilgili meslegini devamli olarak yapmasina engel bir durumunun olmadigina iliskin bölümleri doldurmasi zorunludur.
7-Basvuruyu teslim alan görevli, belgelerin asillari ibraz edilmek kaydiyla örneklerinin aslina uygunlugunu altina isim ve unvanini yazarak ücretsiz olarak tasdik eder. Basvuru formu, birlik yetkilisi tarafindan kontrol edilerek onaylanir.
8-Bizzat yapilan basvurular sirasinda, aninda giderilebilecek eksiklikler yazismaya gerek kalmadan tamamlatilir. Posta yoluyla gönderilen belgelerde tespit edilen eksiklikler ile bizzat yapilan basvurularda sonradan tespit edilen eksiklikler, bir hafta içinde tamamlattirilir. Eksikliklerin verilen süre içinde tamamlanmamasi halinde basvuru reddedilir, ilgiliye yazili olarak bildirilir.
9-Öngörülen kosullari tasiyan ve gerekli belgeleri ibraz eden adaylara, birlik tarafindan düzenlenen fotografli sinav giris belgesi verilir. Bu belgeyi kimlik belgesi ile birlikte ibraz etmeyenler sinava alinmaz.
10-Aranan kosullari tasimadigi tespit edilen adaylara ise bu durum, yazili olarak bildirilir. Bu adaylar sinava alinmaz. Gerçege aykiri beyanda bulundugu tespit edilenlerin basvurulari geçersiz sayilir, sertifika programi ile ilisikleri kesilir ve hiçbir hak talebinde bulunamazlar. Bunlar hakkinda 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayili Türk Ceza Kanununun ilgili hükümlerine göre birliklerce Cumhuriyet savciligina suç duyurusunda bulunulur.
11-Seçme sinavina basvuranlardan birlik yönetim kurulu tarafindan belirlenen sinav ücreti alinir.
SERTIFIKA PROGRAMININ SÜRESI
1-Sertifika programinin süresi ülkesel sertifika programlarinda en az yedi yüz ders saati, bölgesel sertifika programlarinda ise bölge basina en az yüzelli ders saatidir. Dersler haftada en az bes gün ve günde kirkbeser dakikalik en az dört en fazla alti ders saati olarak yürütülür. Konferanslar ise en az iki saat olmak üzere düzenlenir.
2-Ancak, program ders saatinin ayni kalmasi sartiyla bu süreden önce de tamamlanabilir.
DEVAM ZORUNLULUGU
2-Katilimcilarin derslere ve konferanslara devam etmeleri zorunludur. Derslere ve konferanslara devam edenler imza karsiligi kayit altina alinir. Sertifika programina yüzde ondan fazla devamsizligi olan katilimcilarin program ile ilisigi kesilir. Ancak devamsizlik süresi, katilimcinin derslere katilimina engel teskil eden saglik raporu veya mücbir sebeplere iliskin belge ibraz etmesi halinde, yüzde onbese kadar uzatilabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284