Lahit Mezardan Degersiz Madeni Paralar Ile Zimpara Çikti

Karaman’da bir bahçe evinde ele geçirilerek Karaman Müzesi`ne teslim edilen lahit mezarin kapagi uzman bir ekip tarafindan açildi. Açilan mezarin içerisinden degersiz madeni paralar ile bir parça zimpara çikti.

Lahit Mezardan Degersiz Madeni Paralar Ile Zimpara Çikti
Edinilen bilgiye göre, 4 Nisan 2012 tarihinde bir ihbari degerlendiren Il Jandarma Komutanligi ekipleri, Kazimkarabekir ilçesine bagli Karalgazi Köyü Tas Ocaklari mevkisinde bulunan bir bahçe evine operasyon düzenledi. Mahkeme karari ile arama yapan ekipler, evin bitisiginde depo olarak kullanilan bölümde küçük bir kismi çekiçle kirilmis, üzerinde insan ve hayvan figürlerinin bulundugu kapagi açilmamis lahit mezar ele geçirdi. Ele geçirilen lahit mezar daha sonra incelenmek üzere Karaman Müzesine teslim edilmisti. Ele geçirilen ve üzerindeki figürlere bakinca Geç Roma veya Erken Bizans dönemine ait oldugu sanilan mezar bugün Kültür ve Turizm Bakanliginin görevlendirdigi Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nden gelen uzman bir ekip tarafindan kapagi açildi. Açilan mezarin içerisinden degersiz madeni paralar ile bir parça zimpara kagidi çikti.
Mezarin içerisinden degersiz madeni para ile bir parça zimpara kagidinin çikmasi nedeniyle, gerçegine yakin bir sekilde yapilan lahit mezarin satilmak amaciyla yapilmis ve içerisindeki degersiz paralarin da göstermelik olarak konulmus olabilecegi tahmin edilirken, mezarin yine de tam anlamiyla incelenecegi ögrenildi. Mezarin açilan kapagi yeniden kapatildi.
Öte yandan, Karaman Il Kültür ve Turizm Müdürlügü de uzman ekibin hazirlayacagi rapor dogrultusunda bir açiklamanin yapilacagini bildirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284