`Lokman Hekim` Siir Yarismasinda Sasma`ya Ödül

Ceyhan Sairler Yazarlar ve Ozanlar Dernegi (SOYDER) tarafindan Türkiye genelinde açilan ‘Lokman Hekim’ konulu siir yarismasinin ödül töreni yapildi. Yarismaya Karaman’dan katilan sair Ibrahim Sasma, Lugat-i Lokman siiri ile üçüncü oldu.

`Lokman Hekim` Siir Yarismasinda Sasma`ya Ödül
Ceyhan Yaltir Kardesler Ilkögretim Okulu Konferans Salonu’nda gerçeklesen ödül töreninde konusan SOYDER Baskani Ali Atar, geleneksel hale gelmesi planlanan siir yarismasinin bu yil üçüncüsünü düzenlediklerini dikkat çekerek, ”Dernek olarak Yilankale- Sahmeran Siir Yarismasinin Üçüncüsünü düzenledik. Bu yil da bölgemizde yasamis olan güzel insan, bir bilge kisi, bir tip alimi olan Türk ve Dünya Kültürüne damga vuran Lokman Hekim’i konu aldik” dedi.
Atar, Türkiye genelinde açilan siir yarismasina gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiginin altini çizerek, bu etkinlikle maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluslara tesekkür etti.
Ceyhan Belediye Baskani Hüseyin Sözlü ise yaptigi konusmada, Türk Kültürü’nün yasatilmasi noktasinda üsiklara büyük görev düstügünü belirterek, “Türkçemizin yasatilmasi için Sairlerimiz, Ozanlarimiz büyük hizmet veriyor. Bugün Ceyhan’da Türkiye’nin dört bir tarafindan gelen asik, ozan ve sairlerimizle birlikte ayni havayi teneffüs etmek, onlari Ceyhan’da agirlamaktan son derece memnunum” dedi.
Yarismada Birinciligi Ankara’dan yarismaya katilan Osman Arslan “Lokman Hekim” isimli siiri ile elde ederken, ödülünü ise Ceyhan Belediye Baskani Hüseyin Sözlü’nün elinden aldi. Ikinciligi Adana’dan Ismail Hakki Tanrikulu (Ozan Tanrikulu) yine ayni isimli siir ile elde etti. Karaman’dan Ibrahim Sasma Lugat-i Lokman Siiri ile üçüncülügü elde etti. Mersin’den Süleyman Kaptan ve Izmir’den Ali Riza Ezgi ise mansiyona layik görüldüler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284