MDOB, ‘Seslerle Anadolu’ Oyununu Karaman’da Sahneleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Anadolu’nun farkli yörelerinden derlenmis türkülerden olusan “Seslerle Anadolu” müzikli oyununu “Büyük Anadolu Turnesi” kapsaminda Karamanli sanatseverlerle bulusturacak.

MDOB, ‘Seslerle Anadolu’ Oyununu Karaman’da Sahneleyecek

MDOB’dan yapilan yazili açiklamada, gösterildigi tüm illerde kapali gise oynayan “Seslerle Anadolu” müzikli oyunu, 24 Mayis 2014 Cumartesi günü Karaman Piri Reis Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Türkü düzenleme ve müzik uyarlamasini Ali Aykaç’in yaptigi, arastirma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardimcisi Sadi Erdogan’a ait eserin reji ve koreografisi Mehmet Balkan’a, müzikal sorumlulugu Mehmet Yilmaz’a, dekor tasarimi Tayfun Çebi’ye, kostüm tasarimi Sevda Aksakoglu’na, isik tasarimi Tari Deniz’e ait. Eserin, koreografi asistanligini Baba Hasan Akyol, reji asistanligini Melih Öztürk yapiyor. MDOB orkestra ve balesinin de görev aldigi eserin solist sanatçilari Kenan Korbek, Sevil Erçak, Pinar Olgun Güven, Melahat Yavuz, Basak Yildiz, Nihan Evren, Neslihan Ulas, Deniz Karausta, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç ve Serkan Karagöz.
Hacivat ve Karagöz, meddah gelenegi, kina gecesi, sira gecesi gibi Anadolu’nun önemli kültürel ritüellerini de içerisinde barindiran, Karadeniz türkülerinden Istanbul sarkilarina, Mevlana’ya, Köroglu’na uzanan oldukça kapsamli ve zengin repertuvariyla gösterildigi tüm sahnelerde kapali gise oynayan “Seslerle Anadolu” izleyicisine orkestra, solo, koro, danslar ve slayt gösterileriyle görsel ve isitsel bir sölen sunuyor.
MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdogan Sanal, yaptigi açiklamada, “Gösterildigi tüm illerde büyük begeni ile karsilanan Seslerle Anadolu müzikli oyununu 24 Mayis’ta Karaman’da sanatseverlerle bulusturacagiz. Kurum olarak opera ve balenin bulunmadigi illerimize turneler yoluyla ulasarak, oralara da sahne sanatlarini tasima sorumlulugu içerisindeyiz. Bu güzel eserle Mersinlilerin içten selamlarini diger illerimize götürmek bizim için ayrica mutluluk kaynagi olmustur. Anadolu’nun essiz kültürünün sahneye tasindigi Seslerle Anadolu müzikli oyununun temsillerine tüm sanatseverleri davet ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284