Mehmet Aydoğdu’nun Sergi Süresi Uzatıldı

Karamanlı hemşerilerimizden Şemsettin Aydoğdu ile Şükran Çimen’in oğlu olan hemşerimiz Mehmet Aydoğdu’nun Belçika’nın Gand şehri Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde devam eden sergisinin süresi uzatıldı.

Mehmet Aydoğdu’nun Sergi Süresi Uzatıldı
Sanatçı kişiliğinin yanı sıra siyasette de önemli bir konuma sahip olan hemşerimiz Mehmet Aydoğdu Liege Belediyesi Meclis Üyesi ve Komisyonu Başkanlıkları görevini de sürdürüyor.
Çağdaş sanatçı Mehmet Aydoğdu 2010 – 2015 yılları arasında üretmiş olduğu eserleri arasından seçilmiş olan bir seri Belçika’nın Gand şehri Çağdaş Sanalar Merkezi olan kısa adıyla CJK/ Centrum Voor Junge Kunst’da sergilenirken adı “Düş dünyamızda taklit edilemeyen tek şeydir” olan sergiyi 20 Şubat’tan bu yana 2 bin 600’e yakın sanatsever gezdi.
Yoğun ilgi sonucu Çağdaş Sanatlar Merkezi CJK’nın yöneticileri sergi süresini uzatmaya karar verdi. 10 Nisan tarihine kadar açık kalacak sergide yağlıboya, kolaj, desen, enstalasyon, düzenleme, fotografi, video ve yazınlar gibi 64 adet çalışmaları gösterildiği halde sanatçı doğa/insan konulu birde performans gerçekleştirildi.
Sanatçının bu yeni sergisinin düzenlenebilmesi için Belçika Flemenk Bölgesi Kültür Bakanlığı, Gent Belediyesi ile Çağdaş Sanalar Merkezi CJK işbirliği yaparken iki yıl gibi uzun bir hazırlık süresi gerektiren bu sergiye Marianne Stevens küratör ve Bruno Steyart ise sergi koordinatörü olarak görev üstlendi.
Mehmet Aydoğdu bu yeni çalışmalarından şöyle bahsediyor, “Masmavi bir gökyüzündeki kimsesiz bulutlarla söyleşerek öğrendim konuşmayı Karaman’da. Oradan Belçika’ya yerleşmemle gerçeküstü/ gerçek ötesiyle buluştum. O gündür bu gündür sanatımı bir başka dua şekline büründürerek kendime bir sanat coğrafyası çizmeye devam ediyorum. Onun için yıllardır arayıp duruyorum kendi doğamı, doğa’nın içeriğini, bağlantılarını, karşıtlıklarını veya samimiyetliklerini. Genelde bütün olası dünyaların ve nesnelerin içinde her şey kozmik enerji etkisiyle bir metafizik başlangıç noktası oluşturmaktadır. Aynı zamanda insan doğasını, yazgısını, göçlerini, köklerini ve yaşam akışlarını çağdaş bir dilde irdelemeyi hedefliyorum. Bu yeni sergimde ağaç ince dalları, kökleri ve yapraklarından esinlenmiş yeni bir düzenlenme ile en son video çalışmam olan « Ben yalnızca bir imgeleme gücüyüm » ilk defa sergilendiler. Bu video içinde basın dünyasının duayeni abimiz Medeni Yavuzaslan’da yer almaktadır. İnşallah gelecekte bu video’yu Karaman’da da sergilemek isterim”

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2016, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284