MEVKA’dan Karaman Belediyesi’ne Turizm Desteği

Karaman Belediyesi tarafından, Mevlana Kalkınma Ajansı’na 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında sunulan “Geçmişten Günümüze Karaman Ve Turizm İle İlgili Tanıtım Çalışması” başlıklı proje destek almaya hak kazandı. Proje, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman tarafından imzalandı.

MEVKA’dan Karaman Belediyesi’ne Turizm Desteği
İmzalanan sözleşme ile Karaman’ın sahip olduğu turistik, tarihi, kültürel ve manevi değerler dikkate alınarak turizm faaliyetlerinin ve tanıtımının farklı materyallerle yapılması, böylece Karaman’ın bölgesinde, ülkesinde ve uluslararası kapsamda tanıtımı yapılarak yerli ve yabancı turistlerin ile gelmesini ve turizmin ekonomiye katkısının artırılması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında Karaman’ın sahip olduğu turistik, kültürel ve manevi değerlerinin tanıtımı ve pazarlamasının yapılabilmesi için gerekli bilgi ve belgelerin bulunduğu “Geçmişten Günümüze Karaman ve Turizm” adlı kitapçık bastırılarak, turizm sektöründe faaliyet gösteren turizm firmalarına, ilgili kurum ve kuruluşlara dağıtılacak ve bu sayede Karaman turizmi hakkındaki farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmalar yürütülecek.
Karaman’ın turizm açısından durum analizinin yapılarak yerli ve yabancı turistlere öncü olmak adına, turizm firmaları temsilcilerine Karaman'ın köklü tarihi, doğal güzellikleri ve turistik değerleri, Karaman yöresel yemekleri, el sanatları, Karaman’ın kültürü ve somut olmayan kültürel mirası tanıtılmasına yönelik eğitimlerin verilmesi de yine projenin hedefleri arasında yer alıyor.
Karaman’ın turizm açısından bölgesel, ulusal ve uluslararası tanınırlığının artırılmasının amaçlandığı proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, “Günümüzde uluslararası turizm faaliyetlerinin genel olarak inanç, tarih, kültür ve doğa turizmine dayalı olduğu bilinmektedir. Bu doğrultuda Karaman, hem inanç turizmi hem de tarihi, kültürel ve doğa güzellikleri açısından önemli bir potansiyele sahiptir. M.Ö. 10 bin yılından günümüze kadar birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Karaman, bu uygarlıklara ait yerleşim alanları, kültürel ve tarihi taşınmazı da bünyesinde barındırmaktadır. Ayrıca, Karamanoğulları’na yaklaşık 230 yıl başkentlik de yapan Karaman’da İslamiyet ve Hristiyanlık dinlerine ait pek çok tarihi, dini yapılarla birlikte kültür varlıkları, doğa güzellikleri, mesire alanları ve ören yerleri de bulunmaktadır. Karaman’ın, 2016 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti olan Konya ile aynı bölgede yer alması ve coğrafi açıdan yakınlığı da bu projenin önemini bir kat daha arttırmaktadır. Bu projenin Karaman’da turizm konusunda farkındalık oluşturacağına inanıyor, ajans olarak bölgemizin kalkınma hamlesine katkı sağlayacak projelere desteğimizin süreceğini ifade etmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284