Nevruz Dans Gösterileriyle Kutlandi

Karaman Belediyesi tarafindan düzenlenen Nevruz kutlamasinda sahne alan Türk dünyasindan 14 ülkenin dans ve müzik toplulugu, yaptiklari gösterilerle büyük begeni kazandi.

Nevruz Dans Gösterileriyle Kutlandi
Kazimkarabekir Spor Salonu'nda düzenlenen gösterileri, Milletvekili Lütfi Elvan ile Belediye Baskani Kamil Ugurlu ve çok sayida vatandas izledi. Göteriler öncesi konusan Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Karaman'in 3 yil önce Türk Kültür ve Sanatlari Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) tarafindan Türk Dünyasinin Daimi Kültür Baskenti ilan edildigini söyledi. Bundan sonra Nevruz kutlamalarini tüm Türk dünyasi ile Karaman'dan baslatacaklarini ifade eden Ugurlu, ''Etnik kökeni, dili, inanci ve siyasi görüsü ne olursa olsun bütün renkleri ve zenginlikleriyle bu memleket bizimdir. Nevruz, huzur içinde, kardesçe ve senliklerle kutlanmasi gereken, tüm insanlik için sevgi, baris ve kardeslik gibi degerlerin önemini hatirlatan bir bayramdir. Simdi sizin huzurunuza 14 ayri ülkeden 14 ayri heyet gelecek. Sizlere ülkelerindeki Nevruz kutlamalarindan kesitler sunacaklar. Insallah yil boyunca Türk dünyasindan misafirlerimiz ilimize devamli gelip bizlerle beraber olacaklar" dedi.
Konusmalarin ardindan Azerbaycan ve Türkmenistan basta olmak üzere 14 ayri ülkeden gelen dans ve müzik topluluklari, birbirinden güzel dans ve gösterilerini sundu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284