Sair Sasma’ya Bes Ödül Birden

Ilimiz sairlerinden Ibrahim Sasma katilmis oldugu edebi yarismalardan eli bos dönmüyor. Sair Sasma son bir ay içerisinde dört ayri yarismadan da çesitli dereceler alarak farkli bir basariya imza atmis oldu. Almis oldugu edebiyat ödülleri ile adeta rekora kosan Sair Sasma Mersin Bozyazi Belediyesinin düzenlemis oldugu “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu siir yarismasinda birincilik ödülüne layik görüldü. Bozyazi Belediye Baskani Mehmet Balli tarafindan makaminda kabul edilen sairimize altin ödülü ve tesekkür belgesi verildi.

Sair Sasma’ya Bes Ödül Birden

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterligi tarafindan baslatilan 'Hazinemiz Ailemiz’ projesi kapsaminda düzenlenen ve Inönü Üniversitesi Türkçe Bölümü Ögretim Görevlilerinin jüri üyeligini yaptigi ’En Güzel Aile Hatiralari’ konulu düz yazi yarismasina ilimizden katilan Ibrahim Sasma bu yarismada da “Duvarlarla Hasbihal” isimli eseri ile birinci oldu. Sairimize Malatya’da düzenlenen ödül törenin de ödülü verildi.
Ibrahim Sasma, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin 40’inci yili etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen siir yarismasinda ise “40 Yildir “ isimli siiri ile birincilik ödülüne layik görüldü. Rektörlük makaminda gerçeklesen törende Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacik tarafindan dereceye giren yarismacilara ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.
Son olarak Mersin Büyüksehir Belediyesi’nin, Mersin Sairler ve Yazarlar Dernegi (MESYAD) ile birlikte Türkiye genelinde düzenledigi “Atatürk” konulu siir yarismasinda Sair Sasma 139 siir içerisinden siyrilarak üçüncülük ödülüne, yine ayni yarismada farkli bir eseri ile mansiyon ödülüne layik görüldü.
Sairimizi üst üste elde etmis oldugu bu basarilari ve ilimizi farkli cografyalarda temsil etmesi adina kutluyor basarilarinin devamini diliyoruz.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284