Sariveliler 6. Karacaoglan Ve Yayla Senligi

Karaman`in Sariveliler ilçesinde her yil geleneksel olarak düzenlenen Karacaoglan ve Yayla Senlikleri`nin 6`ncisi yapildi.

 Sariveliler 6. Karacaoglan Ve Yayla Senligi

 

Senlige, Karaman Vali Yardimcisi Muammer Balci, Ermenek Kaymakami Hüseyin Sayin, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Sariveliler Belediye Baskani Hayri Samur ve ilçe ve belde belediye baskanlari ile çok sayida vatandas katildi. Senlikler protokol üyeleri tarafindan Sariveliler Belediyesi'nin yeni hizmet binasi, cenaze nakil araci ve Sariveliler Spor Kulübü Lokali'nin açilisiyla basladi. Protokol üyeleri daha sonra törenin yapilacagi Anit Meydani’na geçti. Buradaki programda Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar'in Karacoglan'in hayati, sanati ile ilgili bilgi vermesinin ardindan siirler okundu. Sariveliler Belediye Baskani Hayri Samur yaptigi konusmada, "Öncelikle bu ülkenin birligi, dirligi için sehit olan efsanevi lider Muhsin Yazicioglu ve arkadaslari ile diger sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum. Ruhlari sad olsun. Karacoglan diyari Taseli platosu; Sariveliler'in çileli insanlarinin yasadigi, devletine ve milletine bagli, özü sözü bir, eli nasirli insanlarin helalinden kazandigi, ürettigi, tükettigi bir cografyadir. Bunun için burada yasayan insanlarimiza ne kadar deger verilse azdir. Sariveliler hakikaten çile bölgesi, sikintili bir bölgedir. Karaman'in ikinci büyük ilçesi olmasina ragmen yillar yili bu bölge ihmal edilmistir. Güneyden gidiyorsunuz ilimiz Karaman'a 220 kilometre yol kat edip ulasiyorsunuz. Kuzeyden gidiyorsunuz Konya'nin ilçeleri Taskent, Hadim, Güneysinir'i geçerek iki saat sonra bagli bulundugumuz ilimize ulasiyorsunuz. Kisacasi dagin öbür tarafindan bu tarafi gözükmüyor. Sariveliler'de 2009 yilinda Belediye Baskanligina seçildim. 2009 yilindan bu yana Sariveliler'de alt yapisindan TOKI'sine, Belediye Fen Isleri'nden, belediye hizmet binasina, yirmi bese yakin Sariveliler Belediyesi araç parkina araç kazandirmaya, içme ve sulama suyunun çözümüne varincaya kadar, 23 yillik ilçede 2011 yilina kadar olmayan bankasina varincaya kadar, Sariveliler'in büyük sikintilarina çözüm üretme noktasinda çaba harcadik. Iste bugün bazilarinin açilislarini birlikte gerçeklestirdik. Buna benzer sosyal donati alanlari, gençlik spor kulübü gibi yerlere sizin desteginizle imza attik. Ben sizlerle ne kadar övünsem, ne kadar size önem versem azdir. Dolayisi ile yerel yönetimlerde bilmek, her seyin temel tasidir. Biz isimizi biliyoruz. Desteginizi aliyoruz, üretiyoruz. Makamlar, mevkiler gelip geçicidir. 2009 yilindan beri bikmadan yorulmadan gece gündüz her türlü imkansizliklara ragmen Cenab-i Allah'in izni ile basarili olduk. Allah'in izni ile basarili olmaya devam edecegiz" dedi.
BBP Genel Baskani Mustafa Destici de, Sariveliler Geleneksel 6. Karacoglan ve Yayla Senligi vesilesi ile Sariveliler'e gelmekten büyük mutluluk duydugunu belirterek, "Her geldigimde Sariveliler'in biraz daha gelistigini, modernlestigini, biraz daha refah payinin arttigini görmekten mutlu oluyorum. Belediye Baskanimiz Hayri bey konusmasini uzatmamak adina burada belediyenin yapmis oldugu çalismalari tam anlatmadi. Ama bütün bu faaliyetleri tek bir cümle ile izah etmek istiyorum. Hayri Bey belediye baskani oldugunda Sariveliler Belediye bütçesi bir milyon liraydi. Bugün Sariveliler Belediye bütçesi 5 milyon liradir. Sariveliler'i hizmetlerinde bes kat büyüttü. Geçen yil geldigimde eski belediye hizmet binasina geldim. Çok yetersiz bir binaydi. Belediye hizmetleri için bu gün Valim ve diger protokol üyeleri ile birlikte belediye hizmet binasinin açilisini yaptik. Ben Anadolu’nun çok yerini geziyorum. Bu sekilde bir belediye hizmet binasini çok az gördüm. Yeni yapilan Fen Isleri binasi, araç parkina alinan araçlar ve bu hizmetler gerçekten bu imkansizliklarla burada inanilmaz isler basardi. Bugün burada size soruyorum, Belediye Baskanimiz Hayri beyden memnun musunuz? Eger memnunsaniz, sizlerin oluru ile Hayri Samur beyi BBP Belediye Baskani adayi olarak açikliyorum. Bu memnuniyeti aldim, sizlerin oluru ile Belediye Baskani adayimiz olarak açikliyorum" seklinde konustu.
Konusmalarin ardindan Sariveliler Belediye Baskani Hayri Samur, BBP Genel Baskani Mustafa Destici’ye günün anisina bir tesekkür plaketi verdi. Belediye Baskani Samur, belediye tarafindan sünnet ettirilen 38 çocuga da çesitli hediyeler verdi. Senlik, havai fisek gösterisi ve düzenlenen halk konseriyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284