Taskale, Güney Koreli Turistleri Agirladi

Ilimizin tarihi ve kültürüyle iç içe yasayan beldelerinden Taskale Güney Koreli Turistleri agirladi.

Taskale, Güney Koreli Turistleri Agirladi
800 yillik tahil ambarlari, Manazan Magaralari, Incesu Magarasi ve birçok tarihi bünyesinde barindiran, yerli ve yabanci turistlerin ilgi odagi haline gelen Ilimizin otantik kenti Taskale beldesi bu kez Güney Koreli turist kafilesini misafir etti.
Konu ile ilgili bir açiklama yapan Il Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, “Valimiz Sayin Murat Koca'nin destekleriyle Ilimizi iki yildir EMITT Fuarinda temsil ederken bir taraftan da tur operatörleriyle görüsmeler yaptik. Bu sayede de ilimizde en önemli gidilecek yerlerinden biri olan Taskale’ye yerli ve yabanci turistler gelmeye basladi. Insallah Ilimiz turizm pastasindan hak ettigi payi bu sayede alacak. Taskale Beldesi, Manazan Magaralari, 800 yillik tahil ambarlari, Incesu Magarasi, dogal güzelligi ile yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çeken bir yerdir” dedi.
Taskale beldesini ilimiz ve ülkemiz turizme kazandirmak için çaba sarf ettiklerini belirten Belediye Baskani Muhittin Sunaoglu ise, “800 yillik tarihi tahil ambarlari, Manazan Magaralari ve Incesu Magarasi ile tarihi ve kültürü iç içe yasayan beldemizi inanç turizmine kazandirmak için çalismalar yapiyoruz. Kesfedilmemis bir turizm merkezi burasi hatta son destinasyon yarismasinda ilk besin içine girdik ama sonuçlanmadi. Sonuçlandigi zaman birincilik bekliyoruz. Taskale halki olarak yerli ve yabanci turistleri tarih ve kültürün bir arada yasandigi doga harikasi beldemize bekliyoruz” dedi.
Uzak dogudan gelerek ilimiz Taskale kasabasini ziyaret eden Güney Koreli turist kafilesi, kasabanin merkezinde bulunan Tahil Ambarlari ve Manazan Magaralarini inceleme ve gezme firsati buldu. Farkli kültürlere ve dinlere mensup insanlarla belde halki arasinda sicak ve samimi diyaloglar yasandi.
Taskale halkinin büyük sevgisi ve ilgisiyle karsilanan Güney Koreli turist kafilesi bölge de bulunan tahil ambarlarinin yani sira kasabanin disinda yer alan ve yaklasik 800 yillik bir tarihe sahip olan Manazan Magaralarini gezdiler. Burada yetkililerden bilgiler alan Koreli konuklar verdikleri röportajlarda 'Köklü bir geçmisi olan ve tarihi dokusuyla canli bir açik hava müzesini andiran bu bölgeye ilk kez geldiklerini, mistik bir geçmise sahip bu bölgeyi ziyaret etmekten dolayi çok mutlu olduklarini ifade ettiler. Kasabanin tarihi ve dogal güzelliklerinin yaninda kültürel yönden de gelismis bir dokusunun bulundugunu ifade eden Güney Koreli turistler, Kasabaya gelisleri sirasinda kasaba halki tarafindan çok güzel karsilandiklarini ve her iki ülke insanlari arasinda var olan bu duygularin geçmisten günümüze kadar yasana geldigini ve hala yasandigini ifade ettiler.
Taskale’de ve Taskale’nin misafirperver insanlariyla bir arada bulunmaktan duyduklari mutlulugu ifade eden Koreli konuklar, buradan çok güzel duygularla ayrildiklarini, bu sirin kasabanin güzel insanlarinin misafirperverligini, yasadiklari güzel anilarla birlikte bölgenin güler yüzlü ve sicakkanli insanlarini, dogal güzelliklerini ve tarihin derin izlerinin bulundugu bu sirin kasabayi asla unutmayacaklarini belirttiler. Taskale bölgesinde yasayan insanlarin sahip olduklari tarihi ve kültürü ile geçmisten günümüze kadar iç içe olduklarini, bu kültürü yasattiklarini gözlemlediklerini belirten Koreli konuklar, insanlarin tahillarini, emek verdikleri ürünlerini saklamak için elleriyle kazdiklari tahil ambarlarina hayran kaldiklarini ifade ettiler.
Tahil ambarlarinin bulundugu bölgede bol bol hatira fotografi çekilen Güney Koreli turist kafilesine belde sakinleri tarafindan yörenin yemek kültürünü yansitan patates ve peynir böregi ile yayik ayrani ikram edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284