Tepenin Ardi Istanbul Ve Tribeca Film Festivali’nde Yarisacak

62. Berlin Film Festivali’nde dünya galasini yapip 2 ödülle dönen, Emin Alper’in ilk uzun metrajli filmi Tepenin Ardi festival yolculuguna devam ediyor. Tepenin Ardi 31 Mart-15 Nisan tarihleri arasinda gerçeklestirilecek 31. Istanbul Film Festivali’nde ulusal yarisma bölümünde yarisacak. Hemen ardindan film Kuzey Amerika galasini 18-29 Nisan tarihleri arasinda düzenlenen Robert De Niro’nun kuruculari arasinda yer aldigi New York’un son yillarda öne çikan film festivali Tribeca Film Festivali’nin yarisma bölümünde yapacak.

Tepenin Ardi Istanbul Ve Tribeca Film Festivali’nde Yarisacak
Türkiye galasini 31. Istanbul Film Festivali’nde yapacak olan Tepenin Ardi, geçtigimiz ay 62. Berlin Film Festivali’nde dünya galasini yapmisti. Hem elestirmenlerin, hem de seyircinin büyük begenisini kazanan film festivalden Caligari Ödülü ve En Iyi Ilk Film Mansiyon ödülleriyle dönmüstü.
Çekimleri geçtigimiz Agustos ayindan Karaman’in Ermenek ilçesine bagli Balkusan Köyü yakinlarindaki bir bogazda tamamlanan Tepenin Ardi, western filmlerini andiran mekan kullanimi ve atmosferiyle, gerilim tonu yüksek bir aile dramini anlatiyor.
Ailesiyle ve çevresiyle yasadigi sorunlarla yüzlesmek yerine, tüm sorunlarin sorumlusu ilan edilebilecek bir düsman, bir günah keçisi yaratan maço erkek kültürünün trajedisini anlatan filmde Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür, Berk Hakman, Banu Fotocan ve Furkan Berk Kiran rol aldilar. Filmde profesyonel oyunculara, Ermenek ve Balkusan’dan seçilen Sevval Kus ve Sercan Gümüs eslik etti.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügü’nden yapim destegi alan Tepenin Ardi’ni Ermenek’te de, her yil Türk Dil Bayrami’nin düzenlendigi Balkusan köyündeki Balkusan Karamanoglu Mehmet Bey Dil ve Kültür Dernegi, Ermenek ve Çevresi Kültür ve Sosyal Dayanisma Vakfi, Ermenek Belediyesi ve Ermenek Selçuklu Oteli tarafindan desteklendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284