Turizm Dernegi’nden Türk Sanat Müzigi Konseri

Baskanligini ilimizin taninmis simalarindan Celalettin Kayserilioglu’nun yaptigi Karaman Kültür Sanat ve Turizm Dernegi’nin olusturdugu koro 14 Aralik’ta konser verecek.

Turizm Dernegi’nden Türk Sanat Müzigi Konseri
Konuyla ilgili olarak yazili bir açiklamada bulunan Dernek Baskani Kayserilioglu, “Karaman’da ilk kez 1994–95 yilinda Özel Idare destekli Türk Sanat Müzigi toplulugu olusturuldu. Toplulugun çalismalarina bizzat Sn. Vali de katildi. Bu topluluk elemanlarindan üç kisi simdi Müzik Ögretmeni olarak görev yapmaktadir. Daha sonra 2001–2002 yilinda Il Kültür Müdürlügü’nde Türk Sanat Müzigi Toplulugu olusturuldu. Topluluk müzisyenlerine özel sazlar yaptirildi, enstrümanlarin ücreti, koro elemanlarinin giysileri, yol ve çalisma giderleri Kültür Müdürlügü’nün hazirladigi proje onaylanarak Il özel Idaresi tarafindan karsilandi. Yaklasik 50–60 kisiden olusan bu topluluk ilk konserini 2003 yilinda Fen Lisesi Salonunda, 2.konserini 20 Temmuz 2004’te Karaman Kalesi’nde,19 Mayis 2005’te Belediye Yunus Emre Salonu’nda vermis. Ilimizin etkinliklerinde görev yapmistir. Ayni topluluk 2004’te TRT Amatör Korolar Programi’nda konser vermis. Karaman TSM toplulugu konseri pek çok kez TRT 4’te yayinlanmistir. Topluluk 21 Haziran 2006’da Karaman’in il olusu ile ilgili programda konser vermis, 19 Mayis 2007’de Belediye Salonu’nda konser vermis, Ermenek Belediyesi’nin daveti üzerine Ermenek’te gerçeklestirilen bir programda gece konser vermistir.
Tüm bu çalismalar Kültür Müdürlügü’nde “Karaman Musiki Dernegi” adi ile kurulan, daha sonra tüzügü ve amaçlari gelistirilerek “Karaman Kültür Sanat ve Turizm Dernegi” çerçevesinde ve yöneticilerimizin destegi ile gerçeklesmistir.
Tarihi yapisi ve özellikleri Karaman kadar olmayan pek çok ilde 10–11 tane kültür-sanat içerikli dernek faaliyet gösteriyor. Karaman on bin yillik tarihi geçmisi, Iç Anadolu’yu Akdeniz’e baglayan yol güzergahinda olmasi nedeniyle olusan kültürel zenginligi, Türk dilinin baskenti olarak yillarca Beylik merkezi olmasi bir yana, Yunus Emre, Mevlana, Karamanoglu Mehmet Bey, Piri Reis gibi tarihe damgasini vurmus kisilerin yasadigi önemli bir Kültür Tarih Kenti’dir. Ancak tek kültür-sanat demegi islevsiz ve yasama savasi veriyor. Dernek yöneticileri dernegin tüzügünde yer alan kültür, sanat ve turizm faaliyetlerini tekrar baslatmak için kollari sivadilar. Dernege yeni bir mekân, TSM toplulugunu tekrar olusturma, isteklilere kurslar verme, kültür gezileri düzenleme gibi hedefleri var. Ilk olarak 14 Aralik 2012’de Polisevinde müzikli bir yemek düzenleniyor. Yemege dernek üyeleri, kültür-sanat etkinliklerine gönül vermis herkes katilabilir. TSM fasil dinletisi ve eglence olarak planlanan gece hedeflenen çalismalarin bir baslangici olacaktir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284