Turizm Haftasi Etkinlikleri Basladi

15-22 Nisan tarihleri arasinda kutlanan turizm haftasi nedeniyle Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan Makro Alisveris Merkezi’nde “Doganin Renkleri” konulu bir resim sergisi açildi.

Turizm Haftasi Etkinlikleri Basladi

Serginin açilisinda konusan Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, “Hafta nedeniyle usta ögretimiz Serpil Toköz hanimla birlikte olusturdugumuz resim sergisinin açilisini yapiyoruz. Halk Egitim Merkezi ve Müdürlügümüzün isbirliginde 18 kursiyerimizin yaptigi bu resimlerle sergimizi olusturduk” dedi.
Daha sonra serginin açilisi Vali Yardimcisi Muammer Balci ve diger protokol üyelerinin katilimiyla yapildi.
Programin ögleden sonraki bölümüne Vali Murat Koca ve esleri hanimefendi Vildan Koca, Garnizon Komutani J. Alb. Selçuk Boz, Belediye Baskani Dr. Kamil Ugurlu’nun esi Hilal Ugurlu, daire müdürleri ve ögrenciler katildi.
Bifa Lisesi ögrencilerinin folklor gösterileriyle baslayan program Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafindan Kültürel Yansimalar Karma Resim Sergisi’nin açilisinin yapilmasiyla devam etti. Açilisin ardindan Il Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta Karaman turizmi hakkinda yapilan çalismalari içeren bir konusma gerçeklestirdi.
Vali Murat Koca yaptigi konusmasinda: “Turizm, ülkelerin ekonomik yasaminda giderek agirligini arttiran bir sektör olmasinin yani sira ülkelerarasi iliskilerin gelismesine de önemli katkilar saglamaktadir. Bu misyonuyla turizmin bir “Baris Projesi” oldugunu düsünüyorum. Turizm sayesinde ülkeler ve topluluklar birbirlerini daha çok tanimakta, anlamakta ve birbirlerine hak vererek, dünya huzuruna katkida bulunmaktadirlar.Türk turizmi de gerçeklestirilen atilimlarla dünya turizmi içindeki payini ve önemini giderek arttirmakta ve sahip oldugu tarihi, kültürel ve cografi zenginligi ile her yil daha fazla ziyaretçi agirlamaktadir. Türkiye, tüketicinin degisen profili ve buna bagli olarak pazarda olusan yeni taleplere karsilik verebilecek potansiyele sahip bir ülkedir. Sahip oldugumuz muhtesem dogal zenginligimiz, yüzyillar öncesinden bugünlere ulasan tarihi ve kültürel mirasimiz ve yatirimlardaki hizli aris Türkiye’yi dünyada yildizi parlayan bir marka haline getirmis ve ülkemiz dünyanin önemli cazibe merkezlerinden birisi olmustur. Kültür ve Turizm Bakanligimiz turizm tanitimina, altyapisina, kültürel degerlerin turizme kazandirilmasina, kaliteli turizm tesisi olusturulmasina verdigi önemle, gösterdigi çabayla bu potansiyeli dünyayla tanistirmaya devam etmektedir. Bir açik hava müzesi görünümündeki ülkemiz çesitli dinlerin bir arada var oldugu hosgörü ortamini bugünde yasatiyor ve bu zenginlikleriyle farkli turizm etkinliklerinin gerçeklestirilmesi için yeni imkânlar sunuyor. Bu yönde yapilan çalismalarin turizmi Anadolu’nun içlerine kadar tasiyacagina ve yeni ufuklar açacagina inaniyorum. Artan ziyaretçi sayimizin bir sebebi de çevremizdeki ülkelerle olusturulan diyalog ve bu diyalogla ortaya çikan huzurlu ortamdir. Her yil 15 - 22 Nisan tarihleri arasinda kutlanan “Turizm Haftasi”nin bu yil 37.sini kutlamaktayiz. Turizm Haftasinin turizm sektörüne, Türkiye ve Karaman iline hayirli olmasini diliyorum. Ancak Karaman olarak turizmden pay almak, ilimize daha çok turist gelmesini saglamak için bizim de buna hazirlikli olmamiz gerektigini düsünüyorum. Karayolunun kenarinda insaat atiklarinin ve çöplerin oldugu bir sehre merak ederek turist gelir mi ? Onun gözündeki Karaman, Aktekke Cami, Yunus Emre, Taskale, Incesu Magarasi, Karadag degil, yol kenarindaki çöplük imajidir. Iyi bir turizm sezonu geçirmemiz temennisiyle, sektörün gelisimine emek veren herkese tesekkür ediyor, turizme; tatilci, isveren ve emekçi olarak katkida bulunan herkesin turizm haftasini kutluyorum. ”dedi.
Vali Koca’nin konusmasinin ardindan “Turizm ve Turist” konusunda siir ve kompozisyon yarismalarinda dereceye giren ögrencilere ödülleri Vali Koca ve protokol üyeleri tarafindan verildi.Program müzik dinletisiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284