“Turizm Haftasi” Etkinlikleri Devam Ediyor

Ilimizde Turizm Haftasi, düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

“Turizm Haftasi” Etkinlikleri Devam Ediyor
Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan Aktekke Kent Meydani’nda düzenlenen kutlamalara, Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Abdurrahman Arici, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ile daire müdürleri ve vatandaslar katildi. Törende konusan Kültür ve Turizm Il Müdürü Cengiz Orta, “Bu yil Karaman bir ilki yasamaktadir. Karaman, bakanligimizin merkez kutlama programina alinarak Kültür ve Turizm Bakanligi adina bugünkü etkinligimizi gerçeklestirmis bulunuyoruz. 10 bin yillik tarihi geçmisi olan Karaman’in dört bir tarafi kültür varliklariyla çevrilmis degerli bir ilimiz. Ancak henüz kabugunu kiramamis bir incidir. Valimiz ve milletvekillerimizin girisimleriyle Karaman, kabugunu kirip turizmden almasi gereken payi alacaktir” dedi.
Milletvekili Mevlüt Akgün’de konusmasinda, “Karaman son yillarda gerek ekonomik canliligi, gerekse her alanda gösterdigi atilim ile adindan sikça söz ettiren Anadolu’nun gelisen ve yildizi parlayan illerinden birisidir. Ilimizin nüfusuna oranla ekonomik potansiyeli sosyal ve ekonomik atilimlari Türkiye içerisinde çok önemli bir yere sahip. Ama ilimizin bu gelisme potansiyelini dikkate aldigimiz zaman 10 bin yillik bir tarihi olmasina, sehrimizde gerçekten gerek Bizans dönemine, gerek Karamanoglu beyligi ve Selçuklu dönemine ait çok önemli eserler olmasina ragmen hem sehrimizin tanitiminda hem turizm pastasindan yararlanmasinda çok eksiklikler oldugunu görüyoruz. Turizm anlaminda henüz hak ettigimiz yeri almis degiliz” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanligi Bakan Yardimcisi Abdurrahman Arici, “Bugün 36.’sini kutladigimiz turizm haftasi daha önceleri sadece deniz, günes, kum turizminin ön planda tutulmasi sebebiyle turizm sezonunun açilisi olarak algilanmaktaydi. Ancak bakanligimizin ve turizm profesyonellerinin üstün gayretleri sonucunda turizm olayini tüm yurda yayma konusunda önemli basarilar elde edilmesiyle bu alginin da degistigini söylemek isterim. Bu çalismalar sonucunda Türkiye’de turizm elçisinin kavrami ortadan kalkmis, ülkemizde 12 ayin geneli turizm sezonu haline getirilmistir” dedi.
Vali Süleyman Kahraman’da, “Karaman her alanda oldugu turizmde de her geçen gün daha da güçleniyor. Turizm dünyada en stratejik yatirim alanlarindan birisi. Bu alandaki her atilim ilimiz ve ülkemizin gelecegi açisindan son derece önemli. Karaman farkli kültürlerin, kültürlerin farkli zamanlarin kavsagindan bir sehir oldugu gibi ekonomik ve cografi alanda da stratejik bir yer aliyor. Ilimizin sahip oldugu tarihi, kültürel ve dogal zenginlikleri göz önüne alarak turizmden daha fazla pay alma konusunda kararli adimlar aliyoruz. Karaman bu dogrultuda ilk kez Emitt fuarina katildi. Buradan ödülle döndü. Yamaç parasütü etkinliklerimiz oldu. Biz turizm alaninda marka sehirlerden biri olmayi hedefliyoruz. Ama bunu yaparken isin bilgi ve bilinç boyutunu da göz ardi etmiyoruz. Bu amaçla ilimizde akademik çalismalar yapildi” dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan Konya Askeri Bandosu tarafindan Türk Sanat Müzigi ve Türk Halk Müzigi konseri meydanda bulunanlar tarafindan ilgiyle izlendi.
Turizm haftasi nedeniyle açilan sergiler Karamanlilar tarafindan begeniyle gezildi.
Etkinliklerin ögleden sonraki bölümünde Topucak meydaninda folklor gösterileri yapildi. Ayrica hafta nedeniyle düzenlenen yarismalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Taskale seyirlik oyunlari ekibinin gösterileri izlendi. Program Tartan Evinde sergilerin açilisinin yapilmasiyla devam etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284