“Türk Dünyası Doğa Kampı Projesi Karaman Turizmine Değer Katacak”

MEVKA 2018 Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Karaman Belediyesi tarafından başvurusu yapılan “Türk Dünyası Doğa Kampı Projesi” başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.

“Türk Dünyası Doğa Kampı Projesi Karaman Turizmine Değer Katacak”

Projenin sözleşmesi, Karaman Valiliği Toplantı Salonu’nda MEVKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Karaman Valisi Fahri Meral ve Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan tarafından atılırken, MEVKA Genel Sekreteri Savaş Ülger de hazır bulundu.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından proje ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren MEVKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Karaman Valisi Fahri Meral, “Konya - Karaman Bölgesi’nin doğal, tarihi, dini ve kültürel turizm potansiyelinin arttırılmasının ana amaç olarak belirlendiği projeye ajansımızın desteği 643.092,57 TL’dir. Başta gıda, gıda işleme makineleri, tarım ürünleri ve elmacılık sektörlerinde ülkemizin önde gelen şehirlerinden olan Karaman, özellikle son yıllarda turizm alanında yapmış olduğu yatırımlarla turizm konusunda önemli bir mesafe kat etmiştir. Şehrimizin sahip olduğu bu potansiyelin harekete geçirilmesi hedeflenerek geliştirilen bu proje ile aynı zamanda Karaman’da gençlerin, sporcuların ve doğa tutkunlarının doğa sporlarını severek yapacağı kamp alanı oluşturularak, Karaman’da doğa turizmini geliştirip şehre gelen ziyaretçi sayısı artırılacak, konaklamaları sağlanacak, bu sayede şehrin ekonomisine katkıda bulunulacaktır. Proje kapsamında, hali hazırda Karamanlı vatandaşlarımıza hizmet veren Türk Dünyası Kültür Park alanına ilave olarak şehre gelen yerli ve yabancı ziyaretçi, sporcu ve kamp yapmak isteyenlerin kalabileceği, prefabrik yapı özelliğinde 72 kişi kapasiteli 50 m²’lik 12 ev, 120 m²’lik çok amaçlı toplantı ve etkinlik salonu, macera parkı, yirmi dört oyunlu ip parkuru, tırmanma duvarı vb. oyunların ve malzemelerinin bulunduğu etkinlik alanı ve 20 kişilik paintball sahası hizmete sunulacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte hem şehrimiz gençlerin, doğa sporları tutkunlarının ve izcilerin kamp yapabileceği etkinlik alanına kavuşacak, hem de şehir dışından gelen sporcular, dağcılar, izciler ve değişik topluluklar çadır alanı ve konaklama evlerinde kalarak şehrimizin ekonomisine hareket getirecektir. Amacı ve hedefleri açısından Karaman’ımızın turizmine değer katacak bu projeye katkı sunan herkese teşekkür ediyor, projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Hazırladıkları projeyi, Karaman’ın turizm potansiyelini arttıracak olması bakımından son derece önemsediklerini belirten Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da, “Belediye olarak, şehrimizin özellikle turizm çeşitliliği açısından sahip olduğu imkânların farkındayız ve buna yönelik projeler üretmeye gayret gösteriyoruz. Karaman; kültür, doğa, tarih, inanç ve doğa sporları başta olmak üzere çeşitli alanlarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek pek çok değere sahip. Burada öncelikle bize düşen, bu kültür miraslarını yaşatmak, yeni turizm alanları oluşturmak, yurtiçinde ve yurtdışında tanıtımını yaparak ülke ve dünya turizminin hizmetine sunmaktır. Bu doğrultuda pek çok kurumla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak MEVKA ile birlikte macera ve doğa tutkunları için Türk Dünyası Doğa Kampı Projesi geçekleştiriyoruz. Projemizin şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284